Προκόπης Παυλόπουλος: Αντιζηλίες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πάντα η σύγκριση των βιογραφικών γεννά αντιζηλίες.

Η Ακαδημία Αθηνών υποδέχθηκε στους κόλπους της τον νομικό, πανεπιστημιακό και πολιτικό Προκόπη Παυλόπουλο.

Κάποιοι στα ΜΜΕ αντί να τιμήσουν τον Παυλόπουλο, τιμούν τη μικροψυχία που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – κατά την ανάδειξη του και κατά το τέλος της θητείας του ως αρχηγού του κράτους.

Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ο νέος Ακαδημαϊκός, υπήρξε κακός πολιτικός και μέλος αποτυχημένων κυβερνήσεων και σε πολλά θα έχει δίκιο.

Μπορεί να του καταλογίσει οτιδήποτε αφορά την κομματική διαδρομή του. Ουδείς ψόγος, στην πολιτική κριτική. Ή μπορεί απλώς να μην του αρέσει.

Δεν μπορεί όμως να πει ότι δεν υπήρξε κορυφαίος στην επιστήμη του και πολυγραφότατος ως πνευματικός άνθρωπος – με προφίλ που αρμόζει σε ακαδημαϊκό.

Υπήρξε επίσης επαρκής και επιτυχημένος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε περίοδο με ιστορικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις λεπτών χειρισμών, εντός και εκτός της χώρας.

Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις κάτι με την αλήθεια, δεν σου κοστίζει τίποτε να το παλέψεις με το μπαλαμούτι.

Ετσι κάποιοι έβαλαν μπροστά – μακάρι επειδή έτσι βλέπουν τα πράγματα και όχι καθ΄ υπόδειξη- το μηχανάκι απομείωσης του αθάνατου Παυλόπουλου, με παλιά υλικά. Αδικο.

Πχ επαναλαμβάνουν τα περί «865 προσλήψεων στο δημόσιο». Κατά την αήθη πρακτική μιας εφημερίδας που …άθροισε τους εποχιακούς πέντε ετών- ήτοι υπολόγισε πέντε φορές τις ίδιες προσλήψεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι μεταξύ 2004-2009, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 58.000. Συμπεριλαμβανόμενης της μονιμοποίησης 35.000 συμβασιούχων, ομήρων της κυβέρνησης Σημίτη..

Άλλο να λες ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ προσλάμβανε, ως αορίστου χρόνου, «γαλάζια παιδιά» – δια των «προσωπικών συνεντεύξεων» – και άλλο ότι ο Παυλόπουλος τριπλασίασε δημοσιοϋπαλληλικό πληθυσμό.

Τον κατηγορούν για τον…«βασικό μέτοχο»! Την μόνη απόπειρα που υπήρξε – από την κυβέρνηση Καραμανλή- να απαλλαγεί η πολιτική ζωή από τους «νταβατζήδες». Οσοι την πολέμησαν, για λογαριασμό εργολάβων -καναλαρχών, προσάπτουν στον Παυλόπουλο «διαπλοκή».

Δέχεται επίσης μομφή γιατί … δεν κατέβασε το στρατό, όπως εισηγούνταν κάποιοι, στα επεισόδια του 2008. Ή γιατί δεν ήλθε στα χέρια με τον Κασιδιάρη, σε ζωντανή μετάδοση, για τη γνωστή χειροδικία του χρυσαυγίτη στη Λιάνα Κανέλλη.

Ο καθείς και οι αντιλήψεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν τον ψηφίζει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, γιατί δεν είναι αρκούντως ….φιλοευρωπαϊος. Το δεξί χέρι του Καραμανλή, κατά τη ένταξη της Ελλάδας!

Δεν ανανέωσε την – επιτυχή θητεία του- επειδή είχε «καλύτερη» – και βολική- λύση: επικεφαλής του πολιτεύματος, με ένα γυμνό πτυχίο Νομικής.

Ισως σε αυτή τη σύγκριση βρίσκεται η αιτία της αμφισβήτησης ακαδημαϊκού Παυλοπούλου- όχι ως υπουργού της ΝΔ, αλλά και ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάντα η σύγκριση των βιογραφικών γεννά αντιζηλίες.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR