Π. Γερουλάνος: Ξετινάζει τη Φώφη και ζητάει το «κεφάλι» της για να ξαναστήσει το ΠΑΣΟΚ! 

Του Γ. Λακόπουλου

Ο τίτλος είναι η πιο συνοπτική περίληψη της συνέντευξης που έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος  στον Βασίλη Σκουρή και το  News 24/7 .

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων -και νυν δημοτικός σύμβουλος -δεν κρύβει τη  γνώμη του για την επικεφαλής του Κινάλ, την αποστροφή του για τις μεθόδους της και την πρόθεσή του να την αντικαταστήσει για να  ξαναβάλει το όνομα του  ΠΑΣΟΚ στη μαρκίζα της Χαρ. Τρικούπη 50.

Ερωτώμενος για το εκλογικό ποσοστό τη Κινάλ την αντιμετωπίζει δηκτικά:«Αναμενόμενο, έδειξε  τα όρια της πολιτικής των «προσωπικοτήτων». «Ούτε η ηγεσία του δεν το θεωρεί επιτυχημένο». Κι αποδομεί  την Φώφη: «Η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια”.

Προσάπτει στη Γεννηματά  ότι «άλλαξε το όνομα χωρίς να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενό του και να αναδείξει νέα στελέχη» και ότι «κατήργησε τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες και τον ουσιαστικό διάλογο”.

Σημειώνει ότι «η Κεντροαριστερά χρειάζεται ένα κόμμα που θα αφουγκραστεί τις κοινωνικές αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις”,  υποδηλώνοντας την ανεπάρκεια της Φώφης στο διεθνή χώρο.

Και μετά μπαίνει στην ουσία: “Αυτό που θα έκανα εγώ….» λέει με την έννοια: Αυτό που επιδιώκω να κάνω. Δεν το κρύβει άλλωστε. «Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ ή στο σπίτι τους απογοητευμένοι, περιμένουν να ακούσουν κάτι που θα τους κάνει περήφανους να συμμετέχουν ξανά. Αυτό θέλω να ακουστεί». 

Και δίκην προγραμματικών  δηλώσεων προβάλλει «τι θα πρότεινε και τι θα έκανε»- απαξιώνοντας με καταγγελτικό τόνο όσα έκανε ως τώρα η Φώφη διαλύοντας το ΠΑΣΟΚ χωρίς σχέδιο, ιδεολογία και πολιτικό προσωπικό.

«Πρώτα αλλάξαμε το όνομα και μετά στέλναμε τα ίδια πρόσωπα να μιλούν για τις ίδιες ιδέες.  Η διεύρυνση είχε χαρακτηριστικά εσωκομματικού παζαριού. Λογικό η αντίδραση του κόσμου να είναι «Μα καλά, εσείς ΠΑΣΟΚ δεν είστε; Ντρέπεστε να το πείτε;». Δεν ξέρω για τα άλλα στελέχη μας, αλλά εγώ δεν ντρέπομαι”.

Χωρίς  δισταγμό της ρίχνει το γάντι. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για την πορεία του. Και το μέλλον του πρέπει να είναι στα χέρια των μελών του. Αυτό σημαίνει ένα ουσιαστικό, ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από την βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών για να λέμε ότι κάτι κάναμε»

Στο τέλος, σα να την έχει απέναντί του, της ρίχνει τη  χαριστική βολή: «Πιστεύεις πραγματικά στη δημοκρατία όπως λες; Πιστεύεις πραγματικά στη σύνθεση;  Πιστεύεις ότι ο πολιτικός διάλογος προσθέτει; Τότε δεν γίνεται να κάνεις συνέδριο δημοκρατικού κόμματος με διορισμένα στελέχη και κλειστή ατζέντα».

Τι θέλει να κάνει ο ίδιος και ωθείται στη ρήξη με την επικεφαλής του Κινάλ το λέει αναφερόμενος στον… Αλέξη Τσίπρα:

«Παρά το 31,5%, που ήρθε ελλείψει εναλλακτικής στο αντιδεξιό μέτωπο, δύσκολα μπορεί κανείς να δει τον κ. Τσίπρα να ηγείται σοβαρού και δημιουργικού κεντροαριστερού πόλου, που είναι απαραίτητος για τη χώρα».

Γνωρίζοντας τους κώδικες επικοινωνίας, με όσα λέει, αναδεικνύει ότι οι διεργασίες  για την απομάκρυνση της Γεννηματά και την αποκατάσταση της …κανονικότητας στο ΠΑΣΟΚ  έχουν ήδη ξεκινήσει και ο ίδιος  σπεύδει να τεθεί επικεφαλής τους ως  κεντροαριστερός.

Απευθυνόμενος στη βάση του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται ευθέως απέναντι στη Φώφη με τη δική του πλατφόρμα και ζητάει από τα κομματικά μέλη την απομάκρυνση της με κανονικό συνέδριο.

Τώρα πώς έφτασαν στο ΠΑΣΟΚ να το εκφράζει κάποιος που συνδέθηκε μαζί του από το παράθυρο του… υπουργείου Εξωτερικών επί Γ. Παπανδρέου, είναι μια άλλη συζήτηση.