Π. Καμμένος: «Αν η “νεκρή” πλέον Συμφωνία των Πρεσπών έλθει στη Βουλή αποχωρούμε”

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί την αναιρεί διαρκώς ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία “κάτω από το τραπέζι” με τον Κοτζιά. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν ξέρουμε» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη ομιλία του στη Βουλή.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίηση του διότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και προσέθεσε ότι όσο η ηγεσία της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για “μακεδονική εθνότητα”, “μακεδονική μειονότητα” και “μακεδονική γλώσσα” δεν μπορεί να έλθει προς κύρωση η Συμφωνία στη Βουλή.

Επανέλαβε ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία έλθει προς κύρωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου “Μακεδονία”, αν έλθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας (με τον ΣΥΡΙΖΑ), θα χωρίσουν” είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, να δηλώσει δημόσια εάν αποδέχεται τον όρο “Μακεδονία” και εάν σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σε αποστροφή του λόγου του υπενθύμισε ότι “νονός” του όρου “Βόρεια Μακεδονία”, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αν η ΝΔ τα πιστεύει να το δηλώσει δημόσια, αν όμως ψάχνουν άλλοθι για να προκαλέσουν κυβερνητική αστάθεια στο όνομα της Μακεδονίας, να ψάξουν αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέροντας τα ονόματα των Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη και απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη είπε «αυτά είναι τα άκρα που σας καθοδηγούν στην σημερινή κατάντια ενός ιστορικού κόμματος». «Η ΝΔ έχει μετατραπεί σήμερα στον πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης που καλύπτεται πίσω από εκδοτικά συμφέροντα» ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση για την οποία ο ίδιος είχε κληθεί να απολογηθεί στη Βουλή «αποδείχθηκε ότι ήταν μια πλαστογραφημένη υποκλοπή από την συμμορία των ναρκωτικών του Noor1». «Ούτε μια συγγνώμη» δεν ζήτησαν επισήμανε.

Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση θέλει να επιστρέψει στην εξουσία για να μπουν στο αρχείο οι υποθέσεις που αφορούν εγκληματικές οργανώσεις, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε πράξει ως κυβέρνηση όσα οφείλουμε για την απονομή της δικαιοσύνης» και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει στη Βουλή γιατί δεν έχει οριστεί ακόμα ανακριτής για την υπόθεση του Noor1 «όταν σε άλλες περιπτώσεις σε μια εβδομάδα ορίζεται ανακριτής».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει δεχθεί λάσπη από «όλα τα ΜΜΕ της συμμορίας», ενώ αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που δέχθηκε ο πατέρας του από την αντιπολίτευση, λέγοντας «εξευτελίσατε τον πατέρα μου, 86 ετών, ελέγχθηκε, δεν βρέθηκε τίποτα, όμως “έφυγε”». «Ποτέ η ΝΔ δεν ασκούσε τέτοια πολιτική, τώρα την ασκεί» προσέθεσε.

Ως προς το θέμα της συζήτησης στη Βουλή, είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των πιο αδύναμων, εν αντιθέσει με την θέση της ΝΔ που είναι η απόρριψη του κοινωνικού κράτους και η υιοθέτηση της λογικής των αγορών.

Απαντώντας στην αποστροφή του πρόεδρου της ΝΔ για τη συνεργασία της κυβέρνησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καμμένος ρώτησε ρητορικά αν «ακούστηκε ποτέ τίποτα για τον Σπίρτζη, τον Κουρουμπλή ή τον Παναγιώτη Σγουρίδη». «Στη φυλακή είναι ο Παπαντωνίου που υπερασπιζόταν η ΝΔ» σημείωσε ενώ ανέφερε και τα ονόματα των Γ. Στουρνάρα και Ε. Βενιζέλου λέγοντας «αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ στο οποίο η ΝΔ του Σαμαρά έδωσε άλλοθι».

«Αν τα έκανε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτοι που θα το καταγγέλλαμε θα ήμασταν εμείς» είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ, προσθέτοντας «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε σχέση με την συμμορία του Σημίτη, είχε σχέση με το λαϊκό κίνημα και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Το δίκαιο των ανίσχυρων υπερασπιζόμαστε και εμείς σήμερα».

Στον κ. Καμμένο απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι σέβεται την μνήμη του πατέρα του προέδρου των ΑΝ. ΕΛΛ για να προσθέσει: «Ο πατέρας σας πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σε λίγες ημέρες έχουμε το μνημόσυνο του Βασίλη Μπεσκένη που πέθανε σε ηλικία 43 ετών γιατί “έσκασε” από την κατηγορία για παράνομη πρόσληψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν άκουσα ούτε μια λέξη γι’ αυτό». Και συνέχισε: «Για εσάς, κ. Καμμένε, όλα είναι θέατρο. Η ιστορία θα γράψει ότι το όνομα “Μακεδονία” παραδόθηκε με υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο».

«Το ποιός θα σταματήσει αυτή τη Συμφωνία θα το δούμε. Όχι μαθήματα πατριωτισμού σε εμένα» ανταπάντησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΕ ΜΠΕ