Σαρλ Μισέλ: Εξαπάτηση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο πρόεδρος του, μοιραίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μίλησε για «ιστορική στιγμή», «κρίσιμο βήμα στην πορεία ένταξης» και έδωσε «συγχαρητήρια» στον Ζελένσκι.

Αν υπάρχει συνειδητοποιημένο κίνημα για την ομοσπονδιακή προοπτική της κοινοτικής Ευρώπης, θα βγει στους δρόμους.

Αντίθετα οι πολέμιοι αυτής προοπτικής θα ανοίξουν σαμπάνιες: η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτοχειριάζεται.

Οι νομικοί που ενδιαφέρονται για την κανονική λειτουργία της Ένωσης, πρέπει να ξεσκονίσουν τις Συνθήκες και να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίασή τους.

Αυτό που συνέβη στις 23 Ιουνίου 2022 στις Βρυξέλλες, είναι πράξη οπισθοδρόμησης: με διαδικασίες εξπρές, τα «27» μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έδωσαν στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Δόθηκε υποψηφιότητα, σε μια χώρα που δεν διαθέτει καμία απολύτως από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις -ούτε πρόκειται να τις αποκτήσει στο ορατό μέλλον- και επιπλέον βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Είναι πράξη υποταγής των «27» στα αμερικανικά κελεύσματα και εργαλειοποιεί τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της!

Στην ουσία πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην κοινή ευρωπαϊκή Ιστορία. Με τρεις λέξεις: Παρανομία, Κοροϊδία, Διάλυση.

Παρανομούν λαμβάνοντας αποφάσεις που δεν προβλέπονται και διαλύουν την Ένωση, με εικονικές εισηγήσεις στη λειτουργία των οργάνων της.

Ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τον λαό της Ουκρανίας, υποσχόμενοι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, αλλά και τους λαούς των κρατών-μελών, ακυρώνοντας την ομοσπονδοποίηση, που υπόσχονται.

Αποσιωπούν τους κίνδυνους που προκαλεί, αυτή η τυχοδιωκτική απόφαση με τις εμφανείς γεωπολιτικές συνέπειες, αφού κλιμακώνει, απερίσκεπτα, την ένταση με τη Ρωσία – δίνοντας το μήνυμα: «Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, το ίδιο Συνδικάτο».

Η Ουκρανία απέχει έτη φωτός -δεκαετίες, είπε ο Μακρόν- από τα «κριτήρια της Κοπεγχάγης» για ένταξη..

Είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, με προβληματική και -διαλυμένη πλέον- οικονομία, χαμηλό ΑΕΠ και κατά κεφαλήν εισόδημα.

Διοικείται από ολιγάρχες, χωρίς στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες, με κόμματα εκτός νόμου, με ακραίες εθνοτικές πολιτικές – και αυτήν τη στιγμή δεν έχει καν καθορισμένα σύνορα.

Οι «27» υιοθέτησαν διαδικασία που δεν προβλέπεται, χωρίς χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης κριτηρίων για είσοδο μιας χώρας 45 εκατομμυρίων – που θα απομυζά πόρους, χωρίς να ενσωματώνεται.

Την ίδια στιγμή παραλείπουν τα Δυτικά Βαλκάνια, που έχουν πολλαπλάσιες προϋποθέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στο κράτος δικαίου και λειτουργεί με Συνθήκες που έχουν υιοθετηθεί οικειοθελώς και µε δημοκρατικές διαδικασίες – στις οποίες ορίζεται πώς και γιατί εγκρίνεται η είσοδος νέων μελών.

Με αυτήν την -πολιτική- απόφαση, η ταυτότητα της Ένωσης αλλοιώθηκε, η νομική βάση λειτουργίας της παραβιάσθηκε και τα συμφέροντά της εκποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι εξέλιξη εγκατάλειψης του σχεδίου για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο πρόεδρος του, μοιραίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μίλησε για «ιστορική στιγμή», «κρίσιμο βήμα στην πορεία ένταξης» και έδωσε «συγχαρητήρια» στον Ζελένσκι.

Μικροί πολιτικοί, μεγάλες κουβέντες.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR