Σε Τζια και Νέα Αρτάκη τον Σεπτέμβριο το Πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά και ενήλικες 

Στην Τζια και τη Νέα Αρτάκη θα βρεθούν τον Σεπτέμβριο οι κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του προγράμματος ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, που υλοποιείται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρόγραμμα συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο ιατρικών επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και η κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής, στις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην Τζια, όπου θα παραμείνουν για τέσσερις ημέρες. Επόμενος σταθμός τους θα είναι η Νέα Αρτάκη, στη Χαλκίδα, όπου θα βρίσκονται από τις 24 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα παιδιά ενδεικτικά μπορούν να κάνουν γενική παιδιατρική εξέταση, έλεγχο δοντιών και ματιών, καθώς και εξέταση ΩΡΛ. Για τους ενήλικες, το πακέτο των παρεχόμενων εξετάσεων περιλαμβάνει φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ.), λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία), οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.

Μέχρι σήμερα, 4.774 ενήλικες και παιδιά από 24 περιοχές της χώρας έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά check ups, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Με το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, όπως κάνει με συνέπεια εδώ και 60 χρόνια.

Η Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ δίνει «ώθηση» στις κινητές μονάδες

 Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες έχουν διανύσει  9.759  χιλιόμετρα.