Στέλιος Κούλογλου: Ο Κασσελάκης είναι Τραμπ με αριστερό περιτύλιγμα

«Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί την τακτική Τράμπ. Την έχει ξεπατικώσει από τις ΗΠΑ. Λέει βαρύγδουπα πράγματα για να προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ. Ο Τράμπ τις προάλλες δημοσίευσε μια φωτογραφία μοντάζ με τον Μπάιντεν σιδεροδέσμιο σε ένα φορτηγό. Αυτά που κάνει δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία της Αριστεράς. Ούτε σε επίπεδο ρητορικής, ούτε σε επίπεδο προτάσεων», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Action 24 (Γιώργος Κακούσης – Αννα Λιβαθυνού).

«Ο κ. Κασσελάκης ανά διαστήματα εξαπολύει πυροτεχνήματα περισσότερο για να γίνεται θόρυβος γύρω από τον ίδιο, παρά για να προωθήσει θέσεις που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία ή το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε πρόσφατα για διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές είναι απαράδεκτο. Είναι άλλο θέμα η στόχευση του κοινού αν κανείς θέλει να κάνει μια προεκλογική διαφήμιση και άλλο η πιθανότητα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει κακό στην εικόνα της χώρας διεθνώς με τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, αλλά δεν αμφισβητείται η ικανότητα της χώρας να διεξάγει εκλογές! Δεν είμαστε μπανανία. Ως ευρωβουλευτής έχω επισκεφθεί χώρες του τρίτου κόσμου ως παρατηρητής για τις εκλογές τους. Θα έχουμε στη χώρα μας ξένους παρατηρητές να δουν αν μπορούμε να κάνουμε εκλογές; Εγώ νιώθω ντροπή για αυτό το πράγμα», εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, σημειώνοντας ότι η επιλογή του να αποχωρήσει εγκαίρως από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε πλήρως.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει διαρκώς πράγματα ανυπόστατα που ξέρει ότι δεν γίνονται. Καλεί τον Μητσοτάκη σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο», σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής ενώ κληθείς να εκτιμήσει τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς ευρωεκλογές, είπε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται σε ένα κοινό πιο συντηρητικό, διαφορετικό από αυτό της Αριστεράς, λίγο οργισμένο, ίσως απολίτικο ή με μικρό ενδιαφέρον για την πολιτική. Σε αυτό το κοινό είναι αλήθεια ότι έχει προσβάσεις. Η μετάλλαξη αυτή της φυσιογνωμίας αλλά και της εκλογικής βάσης λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, και αυτό καθιστά δύσκολο να πει κανείς αν θα πάει καλύτερα ή χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σε χαμηλότερα ποσοστά από αυτά του 2023 και η υπόσχεση του κ. Κασσελάκη ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη -με την οποία εκλέχθηκε- όλο και απομακρύνεται».

Όσον αφορά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τη Νέα Αριστερά, ο Στέλιος Κούλογλου ξεκαθάρισε πως «πρέπει να λέμε την αλήθεια. Η Νέα Αριστερά έχει την πρόθεση να πει πράγματα στους πολίτες που μέχρι τώρα δε λέγονται. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το θέμα της παιδείας. Η δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν τα περισσότερα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά για τη μόρφωση των παιδιών τους. Τα φροντιστήρια έχουν φτάσει να γίνονται από το δημοτικό.

Πρέπει να τελειώνουμε με τις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια, από όπου ξεκινά μια κλιμάκωση προς τα κάτω των εξετάσεων. Να γίνεται όπως και σε άλλες χώρες, όπου τα πανεπιστήμια επιλέγουν τους υποψηφίους. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια με παράλληλη αύξηση των αποδοχών των καθηγητών. Περισσότερα θα κερδίσει το κράτος με αυτό τον τρόπο παρά θα δώσει. Επίσης θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από ένα πολύ σημαντικό βάρος».