Τάκης Θεoδωρικάκος: Τζορτζ Φλόιντ

Του Γ. Λακόπουλου

Εδώ είναι Βαλκάνια-του Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός δεν είναι εντάξει με τον πόθεν έσχες του και δεν τρέχει κάστανο.

Η Δικαιοσύνη ερευνά για διαφθορά πολιτικών και αυτοί την καταγγέλλουν ως «συμμορία» και δεν κουνιέται φύλλο.

Πρώην υπουργός με ποινική δίωξη στην πλάτη του διεκδικεί την ηγεσία κόμματος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ανησυχεί γιατί το Δικαστικό Συμβούλιο έχει εξαφανίσει τη δίωξη.

Μια εταιρία που στάζει «λάδι», πληρώνει στην Αμερική γιατί καθ΄ ομολογίας της λάδωνε και στην Ελλάδα.

Αλλά ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επικυρώνει τη βλάβη που υπέστη στο δημόσιο και αξιώνει αποκατάσταση, η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καν παράσταση του δημόσιου στις δίκες Φρουζή και Μανιαδάκη.

Υπουργοί μοιράζουν σκανδαλωδώς το δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και οι αρμόδιοι εισαγγελείς σφυρίζουν κλέφτικα.

Η εκτελεστική εξουσία συγκεντρώνεται σε ένα μόνο πρόσωπο και ασκείται χωρίς καμία λογοδοσία, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Ένας κληρονόμος καταχρέωσε το διέσπασε το κόμμα που πήρε κατ΄ απονομήν και ως Πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, αλλά εμφανίζεται ως άσωτος υιός και διεκδικεί τον μόσχο τον σιτευτό και κάποιοι υποκλίνονται δουλικά.

Στη χώρα που συμβαίνουν αυτά και άλλα παρεμφερή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντί να προστατεύει τον πολίτη διαθέτει στοργή και προδέρμ σ αυτούς που τον σκοτώνουν με το υπηρεσιακό όπλο τους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος – χάρμα η φωτογραφία της υποταγής στους ΟΝΝΕΔίτες – κατέβηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι στη σκάλα του κακού.

Έριξε δίχτυ προστασίας τους αστυνομικούς που – όπως όλα δείχνουν – αυτονομήθηκαν και στέρησαν ζωή στο Πέραμα, από υπερβάλοντα ζήλο.

Τους επισκέφθηκε για λόγους «ανθρώπινους και συμβολικούς».

Αλλά έτσι υπονόμευσε ότι «οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμο».

Ο οπαδός μιας κοινωνίας ισότητας και δικαιοσύνης στη νεότητα του, λειτούργησε συμπληρωματικά με τον αυθεντικό εκπρόσωπο του χώρου στον οποίο πολιτεύονται από κοινού Άδωνι Γεωργιάδη, που αθώωσε ήδη με κυνισμό τους δράστες του φόνου.

Οι ανεμβολίαστοι «ποτέ μη σώσουν» και οι αστυνομικοί «μπράβο». «Εσείς είστε το κράτος» έλεγε ο παλιός Μητσοτάκης.

Ας ελπίσουμε να μην τους μπουν ιδέες να συνδέσουν τους ανεμβολίαστους με τους αστυνομικούς με τις 38 σφαίρες σε έναν παραβατικό 20χρονο. Το πιάσατε το υπονοούμενο.

Όπως με την κρατική κάλυψη στο ανοσιούργημα κατά του Ζακ Κωστοπούλου, δυο υπουργοί με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες – ως πολιτικοί, γιατί ως άνθρωποι δεν φαίνεται να διαφέρουν- πολιτεύονται με τη χαμένη ζωή ενός πολίτη..

Πέθανε από σφαίρες κάποιων που «υπηρέτησαν το νόμο», κόντρα στις οδηγίες που είχαν.

Πολίτης… τρόπον του λέγειν. Ρομά ήταν. Τσιγγάνος, Γύφτος βρε αδερφέ.

Ένας Έλληνας Τζορτζ Φλόιντ.

Αλλά ο Θεοδωρικάκος δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Στο Μητσοτακιστάν ποιος ενδιαφέρεται;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR