Τίτλος τιμής: Το ΑΠ εκτός της λίστας Πέτσα

Ανοιχτό Παράθυρο

Τουλάχιστον όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές ξέρετε ότι το Ανοιχτό Παράθυρο είναι υπαρκτή φωνή  στα ΜΜΕ.

Εφημερίδα γνώμης -ίσως η μοναδική στον χώρο με αυτά τα χαρακτηριστικά- με ευρεία αναγνώριση,  αναπαραγωγή από άλλες ιστοσελίδες και  καταγεγραμμένη παρέμβαση στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Το ξέρουν καλύτερα από όλους στο Μέγαρο  Μαξίμου και στο Μοσχάτο, όπου εδώ και μερικά χρόνια ανοίγουν τις συζητήσεις στον “πρωινό καφέ” με δημοσιεύματα από το ΑΠ.

Το γνωρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έχει δείξει κατ’ ιδίαν και δημόσια, με τρόπους που δεν είναι του παρόντος.

Πάνω από πολλούς το γνωρίζουν οι συνεργάτες του που από τον καιρό της αντιπολίτευσης έχουν θέσει σε δίωξη ο ΑΠ. Ως κυβέρνηση η προσπάθεια να το απομονώσουν είναι  συστηματική.

Σ’ αυτή την προσπάθεια πήρε μέρος και ο Στ. Πέτσας με τον κατάλογο των ΜΜΕ στα οποία έστειλε οικονομική ενίσχυση για την καμπάνια  της επιδημίας. 

Μην ψάχνετε να βρείτε  στη λίστα το ΑΠ. Δεν υπάρχει.

Τους λόγους τους ξέρουν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως στην ηγεσία και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία επίσης δεν πήρε ποτέ ούτε ευρώ το ΑΠ. Ούτε καν μια προεκλογική διαφήμιση δεν έστειλαν.

Κανείς δεν συμπαθεί μια ελεύθερη φωνή κριτικής.  Μια ιστοσελίδα που δεν κάνει ούτε επιχειρηματική δημοσιογραφία, ούτε  κομματικό σχολιασμό και είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις.

Ούτε πήραμε, ούτε ζητήσαμε. Και είναι τίτλος τιμής για μας η παράλειψη.

Απλώς αν δει κανείς αυτές τις μέρες τον Στ. Πέτσα ας τον ρωτήσει σε ποια θέση της λίστας του θα κατέτασσε το ΑΠ από πλευράς επιρροής και γιατί το απέκλεισε.

Οι συνεργάτες μας πάντως σε πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως έχουν ρωτήσει και τον Αλέξη Τσίπρα.