Τον ‘φάγαν οι κλώνοι (του Άδωνι και του Πλεύρη)…

Του ‘κόψαν το άρθρο από το site iefimerida.gr και αυτός τους απαντά με μια παροιμία: «όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι»…

Ο Γιώργος Καρελιάς συνεργάζεται με το site κάπου ενάμιση μήνα. Το άρθρο του “Κλώνοι του Άδωνι και του Πλεύρη χαλάνε το «κεντρώο» αφήγημα του Μητσοτάκη” δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Ο…  δημοσιογράφος αντέδρασε γράφοντας στο Facebook τα εξής:

“Γνωρίζω ότι ο εξουσίες-πλην ελαχίστων και μεμονωμένων εξαιρέσεων-δεν ανέχονται την κριτική. Αυτό είναι διαχρονικό. Εχοντας, λοιπόν, πάρει αυτό το μάθημα, μετά το 2011 που έκλεισε η «Ελευθεροτυπία»(όαση ελευθερίας της έκφρασης), το πρώτο και σχεδόν μοναδικό που ρωτούσα όσους μου ζητούσαν να γράφω άρθρα ήταν: «Θα γράφω ελεύθερα αυτό που θέλω;». Στην αναμενόμενη απάντηση «ναι, φυσικά» κι επειδή γνωρίζω πού βρισκόμαστε, ξαναρωτούσα: «Επειδή τα κείμενά μου περιέχουν σκληρή, επιθετική, κριτική, θα τα αντέξετε;». Κι όταν η απάντηση ήταν «ασφαλώς, κανένα πρόβλημα», ξαναρωτούσα: «Αν σας πάρει ο τάδε ή δείνα πολιτικός ή άλλος ισχυρός παράγοντας, που δεν θα του αρέσουν αυτά που διαβάζει, τι θα γίνει;». Η απάντηση ήταν: «Δεν μας ενδιαφέρει. Τα κείμενα θα δημοσιεύονται κατευθείαν όπως θα τα στέλνεις». Στην τελευταία φάση αυτής της περιπέτειας, μού ζήτησε συνεργασία η ιστοσελίδα iefimerida.gr. Επαναλαμβάνω, μου ζήτησε, δεν ζήτησα εγώ. Και δέχτηκα καλόπιστα όλες τις διαβεβαιώσεις που προανέφερα. Μέσα σε ενάμιση μήνα πρόλαβα να γράψω 24 κείμενα. Στο 25ο έγινε αυτό που φαντάζεσθε. ΔΕΝ δημοσιεύθηκε ποτέ. Το ποστάρω εδώ για όσους έχουν την περιέργεια και την υπομονή να καταλάβουν γιατί. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Και, δυστυχώς, όπως λέει ο στίχος του ποιητή, ελαφρώς παραλλαγμένος για την περίσταση, «το μέλλον(της ενημέρωσης) θα έχει πολύ ξηρασία». Ιδού το… βέβηλο κείμενο:

TΙΤΛΟΣ: Κλώνοι του Άδωνι και του Πλεύρη χαλάνε το «κεντρώο» αφήγημα του Μητσοτάκη…

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ο Κυριάκος Μητοτάκης κέρδισε τις εκλογές στηριζόμενος, εκτός των άλλων, σε ένα «κεντρώο» αφήγημα. Τον ευνοούσαν, άλλωστε, οι συνθήκες. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είχε κυριαρχήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το κράτος της επερχόμενης ήττας, χρησιμοποίησε μια πολωτική και σε πολλά σημεία ακραία ρητορεία, η οποία έσπρωχνε προς τη ΝΔ τα μετριοπαθέστερα τμήματα του ενδιάμεσου εκλογικού σώματος.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα χάνονταν και υποβαθμίζονταν οι κραυγές, η ακροδεξιά ρητορεία και οι εθνικοπατριωτικές κορώνες στελεχών της ΝΔ σε κρίσιμα θέματα. Όσοι έλεγαν ότι αυτές τις κραυγές η ΝΔ θα τις βρει μπροστά της όταν έρθει στην εξουσία, επίσης δεν ακούγονταν. Ήταν θέμα χρόνου να δούμε την επιβεβαίωση.

Το πρώτο παράδειγμα είναι το Μακεδονικό και η Συμφωνία των Πρεσπών, στα οποία η μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα των ντεμέκ μακεδονομάχων της ΝΔ έχει περάσει πλέον στην αρμοδιότητα των γελοιογράφων. Όμως, το θέμα αυτό έληξε-ευτυχώς- και το αφήνουμε.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο μπορεί να έχει ανησυχητική εξέλιξη. Οσα συνέβησαν χτες με την οργάνωση της Νεολαίας της ΝΔ στην Πεντέλη είναι πολύ αποκαλυπτικά. Πρώτα πρώτα προκαλεί ανατριχίλα το γεγονός ότι νέα παιδιά χρησιμοποιούν λόγο και «επιχειρήματα» που ξεπερνούν τα αντίστοιχα παλιών ακροδεξιών. Και ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ.

Τα παιδιά αυτά δεν έχουν αυτόνομο ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο. Από κάπου τον πήραν. Τόσα χρόνια άκουγαν ότι τους πρόσφυγες και μετανάστες «τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ακουγαν διάφορα μπουμπούκια του κόμματός τους να μεταφέρουν ανενόχλητοι σ’ αυτό την ρητορεία του καρατζαφερικού ΛΑΟΣ, καλώντας τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ «να πάρουν τους λαθρομετανάστες στους δήμους τους».

Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, είναι πολιτικοί κλώνοι του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θανάση Πλεύρη. Είχαν πιστέψει ότι, μόλις το κόμμα τους θα ερχόταν στην εξουσία, θα λυνόταν το προσφυγικό πρόβλημα. Τώρα βλέπουν τους σημερινούς υπουργούς να ζητούν από τους δημάρχους(και) της ΝΔ να πάρουν πρόσφυγες και μετανάστες στους δήμους τους. Και γράφουν ακροδεξιά και ρατσιστικά παραληρήματα, όπως αυτό που περιλαμβάνεται στην επιστολή της νεαρής προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ. Πάλι καλά που δεν ζήτησε από τον Χρυσοχοίδη αυτό που είχε ζητήσει ο (του ΛΑΟΣ) Πλεύρης, δηλαδή να υπάρχουν «νεκροί μετανάστες στα σύνορα» και όσοι μετανάστες έρχονται εδώ «να ζουν μια κόλαση».

Ο Άδωνις και ο Πλεύρης έπαψαν πια να λένε τέτοια. Είναι υπουργοί και βουλευτές και φυλάγονται. Αλλά ο σπόρος , που έχουν σπείρει, έχει φυτρώσει. Υπάρχουν κλώνοι τους παντού. Από τον φανφαρόνο Μπογδάνο, που έχει χαρακτηρίσει τους μετανάστες «εισβολείς», μέχρι έναν άλλον που μίλησε για «μετανάστη-πίθηκο» και τώρα την ΟΝΝΕΔίτισσα, που φοβάται ότι η γειτονιά της θα…μολυνθεί από τους μετανάστες.

Όλοι αυτοί δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Ο ακροδεξιός λόγος είναι ισχυρός στη ΝΔ. Και στην περίπτωση του μεταναστευτικού ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. Όσο η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, όλα καλύπτονταν από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης θα καλείται κάθε τρεις και λίγο να συμμαζεύει τους Μπογδάνους, τους Γιάνναρους και τις Νικητοπούλου.

Το λέει πολύ καλά αυτή η παροιμία: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι».”

AΠΟ ΤΟ NO NEWS