Το «αόρατο χέρι» των παρακολουθήσεων

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι πια προφανές ότι οι New York Times, είτε ελέγχονται από τον Σύριζα, είτε τους αγόρασε ο …Βαξεβάνης για να κοντράρει τον Μαρινάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς. Πριν λίγες μέρες έγραφαν, όπως και μια άλλη εφημερίδα του συγκροτήματος… Βαξεβάνη, ο Guardian, ότι οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων «θυμίζουν τα χρόνια της χούντας»! Τώρα οι NYT γράφουν ότι «η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη στον καθένα»!

Αυτές δηλαδή οι παγκοσμίου κύρους εφημερίδες του συγκροτήματος ..Βαξεβάνη, αντί να προβάλουν την πραγματικότητα μιας χώρας παραδείσου των «αρίστων», γράφουν θρασύτατα για «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας»!  

Αποκρύπτουν για παράδειγμα το γεγονός ότι ο διαβόητος νεοφιλελεύθερος «ανταγωνισμός» λειτουργεί τόσο καλά που ολοένα και περισσότερο βυθίζει την κοινωνία  στην απόγνωση, καθώς δεν αποκλείεται πως με τέτοιο καλπασμό της κιλοβατώρας οι Έλληνες ούτε το ψυγείο τους δεν θα μπορούν να έχουν στην πρίζα, ενώ θα βλέπουν με το λυχνάρι.

Αποκρύπτουν επίσης το γεγονός ότι η μητσοτακική νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία κατάφερε ένα παγκόσμιο επίτευγμα. Να εξαλείψει παντελώς το περιβόητο επιχειρηματικό «ρίσκο» και οι επιχειρηματίες της ηλεκτρικής ενέργειας, είτε να κερδίζουν ασύστολα ληστεύοντας τους καταναλωτές, είτε να επιδοτούνται από το κράτος πάλι με τα λεφτά των καταναλωτών..

Είναι πραγματικά εξωφρενικό. Τα ξένα ΜΜΕ να προβάλουν ψευδώς τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών και να αποκρύπτουν τα επιτεύγματα του νεοφιλελεύθερου μίγματος ακροδεξιών και ακροκεντρώων που κυβερνά τη χώρα, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, που ξέρουν και καλύτερα, κάνουν ακριβώς το αντίθετο:

Ισχυρίζονται πως φταίει ο Πούτιν και η Ουκρανία και αποκρύπτουν το γεγονός ότι το καθεστώς Μητσοτάκη έχει μετατρέψει το «αόρατο χέρι» της αγοράς σε «αόρατο χέρι» των παρακολουθήσεων.