Το πολιτικό “καλάθι” του ΣΥΡΙΖΑ

Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Πριν από τις νέες “εισαγωγές” στο κόμμα, που σίγουρα η συζήτηση για υποψηφιότητα του κ. Γκλέτσου είναι ένα κακόγουστο αστείο, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί το εσωτερικό “ξεσκαρτάρισμα” ανθρώπων, που παρέμειναν στο μέτριο της απόδοσης ή στην αποτυχία, του έργου ευθύνης που τους είχε χρεωθεί.

Δυστυχώς και κάτω από την ασφυκτική πίεση, των ακραίων Ευρωπαϊκών συμφερόντων διάσωσης επιβαλλόμενων μνημονίων, ουκ ολίγοι τοποθετημένοι σε καίριες θέσεις, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Με λίγα λόγια, όλοι τα πήγαν περίφημα, για την επίτευξη της …  ήττας!Αντίθετα, απαιτεί δικαίως, την παραίτηση κυβερνητικών υπουργών, ακόμα και την παραίτηση του πρωθυπουργού και πάλι δικαίως.

Παρεμπιπτόντως, άκουσα την ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Τόσκα, (που είχε παραιτηθεί, προς τιμήν του), στον 105,5 την 7/12 και προβληματίστηκα. Επέμεινε πως είναι θέμα πολιτικής πίεσης, αν όχι βούλησης, η αλλαγή της καταχρηστικής συμπεριφοράς της αστυνομίας και πως είναι εύκολη (!) αυτή αν υπάρξει αυστηρός έλεγχος και νομιμότητα, γι’ αυτό και  … πέτυχε. . Πως μια αλλαγή, είδαμε από το ’15, αλλοίμονο.

Σημείωσε, πως πάλι πολύ εύκολα περνιέται το μήνυμα για αλλαγή, καθώς οι αστυνομικοί  καταλαβαίνουν (!) από έλεγχο. (Καλώς ο έλεγχος, αλλά καλύτερη η τιμωρία και η αποπομπή από το σώμα), προσθέτω εγώ. Για την εκπαίδευση θα χρειάζονταν πενήντα χρόνια, που δεν τα έχουμε και είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτήν, καθώς φταίει και αυτή. Πως δεν είναι μόνο θέμα πολιτικών αντιλήψεων (!), αλλά ελέγχου (επιμονή σε αυτό).

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση ακόμα και αριστερών, για το έργο του! Πάντως παραδέχτηκε πως έκανε και κάποια λάθη, ναι. Με λίγα λόγια, προβλημάτισε και προβληματίζει με αυτές τις απόψεις του, που όμως δεν με έπεισαν για την καταλληλότητα πλήρωσης αυτής της ιδιαιτέρων ικανοτήτων θέσης. Με στρατιωτική παιδεία δεν σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα διοίκησης ενός προβληματικού εκ φύσεως σώματος. Έκανε ό, τι μπορούσε, χωρίς όμως επιτυχία όμως.

Το “καλάθι” του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται προσεγμένες αλλαγές και θαρραλέες απαλλαγές, αυστηρά προσαρμοσμένες στις περιβόητες “ανάγκες” της κοινωνίας. Είδαμε που οδήγησαν οι επιλογές ονομάτων της showbiz, που χρειάστηκαν φροντιστήριο ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Γνωρίσαμε και προβαλλόμενους θεωρητικούς καθηγητές, που πάλι δεν συνεπάγεται πως κατέχουν διοικητική ικανότητα, πέρα των διδακτικών δυνατοτήτων σε φοιτητές. 

Το “καλάθι” χρειάζεται ικανούς, αποφασισμένους και οπλισμένους με θάρρος ανθρώπους, που δεν θα υπολογίσουν το προσωπικό κόστος, που θα σπάσουν πολλά αυγά, εάν πρώτα απ’ όλα αυτό επιθυμεί και το κόμμα. Η αντιμετώπιση της βαθιάς παρακμής, απαιτεί πρόνοια και ταχύτατες λύσεις, εχθές! Μα πάνω απ’ όλα  απαιτεί σχέδιο και άμεση εφαρμογή της αλήθειας.

Νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά, νέες ιδέες,  με την ανάγκη της νεανικής ορμής. Το πεπερασμένο, στο καλάθι της λήθης, με σεβασμό. .