Τυχοδιωκτισμοί: όταν ο Ραγκούσης συστήθηκε ως το αντίθετο του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρουμε πόσο θα πάρει στους Συριζαίους να καταλάβουν ότι η καλή σκηνική παρουσία του Γιάννη Ραγκούση συνιστά  δυσφήμιση της ιδέας για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Ή ότι είναι λόγος να μην ακολουθήσει κανείς από το Κινάλ την πορεία του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την αξιοπιστία του ας ρωτήσουν την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γ. Φλωρίδη.

Τον είχαν στην “Ώρα Αποφάσεων” και οργάνωναν συγκεντρώσεις, με καλή πρόγνωση, προτού τους πουλήσει για τη Φώφη- στην οποία γυρνάει την πλάτη αφού τη στήριξε για πρόεδρο, μετά τα όσα της έσουρνε. Τόση συνέπεια.

Σε μια από τις συγκεντρώσεις  της “Ώρας αποφάσεων” τον Ιανουάριο του 2017 στη Θεσσαλία με  αρκετό κόσμο- που έφεραν η Διαμαντοπούλου με τον Φλωρίδη, ο ίδιος δεν είχε ακροατήριο- ο Ραγκούσης έδωσε ρέστα κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

“Εμείς θέλουμε να αποδημήσουμε τους δημαγωγούς. Γι’ αυτό κάνουν μεγάλο ιστορικό λάθος όσες και όσοι νομίζουν ότι το πολιτικό δίλημμα στον προοδευτικό χώρο είναι ή εμείς ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το πολιτικό δίλημμα είναι ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μία νέα, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη. Αυτό είναι το πολιτικό δίλημμα: ή ΣΥΡΙΖΑ ή εμείς. Ή ΣΥΡΙΖΑ ή πρόοδος”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, για τον πρώην επικεφαλής των κηπουρών του Γ. Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του  2017 ήταν το αντίθετο της προόδου. Τον Ιούνιο του 2017 ήταν το αντίθετο του Κινάλ. Μετά τη κρυάδα της υποψηφιότητας έγινε σταυροφόρος της συνεργασίας με το Κινάλ.  Αν χρειαστεί κανείς γλύπτης μοντέλο για το άγαλμα της έννοιας του τυχοδιωκτισμού να μη τον ξεχάσει….