Όλαφ Σολτς: Εφιάλτης

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η τεχνητή παρεμβολή Ανδρουλάκη στην εικόνα Σολτς – Τσίπρα, αποσκοπεί στο να θολώσει την αξία της συνάντησης ανάμεσα στον Καγκελάριο και τον πρώην Πρωθυπουργό, στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σε μια εφημερίδα που έχει ως βασική ύλη της την παραγωγή δηλητηρίου για τον Τσίπρα, υπήρξε ο τίτλος ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – επισκεπτόμενος τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς – του «ζήτησε» να «ασκήσει πίεση», στον Νίκο Ανδρουλάκη, για να συνεργαστούν, αν και δεν το ανέφερε ο, έγκυρος, συντάκτης του ρεπορτάζ.

Θα μπορούσε όμως να συμβεί, αν ο Σολτς ήξερε ποιος είναι ο Ανδρουλάκης. Ή έστω αν είχε δείξει ενδιαφέρον για την πολιτεία του, μετά την εκλογή του στης ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες τον Δεκέμβρη του 2021 έλεγαν πως όταν οι Ευρωσοσιαλιστές έμαθαν ότι έγινε πρόεδρος στο, μικρό πλέον, ΠΑΣΟΚ αναζητούσαν το τηλέφωνό του για να τον συγχαρούν.

Για τους τύπους. Είναι γνωστό ότι από την εποχή του Μάρτιν Σουλτς, οι Ευρωσοσιαλιστές έχουν μάτια κυρίως για τον Τσίπρα. Ευλόγως: η μόνη δημοκρατική κυβερνώσα δύναμη στην Αθήνα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Τσίπρα βλέπουν να διευρύνεται η ισχύς τους στο Συμβούλιο Κορυφής.

Ο Σολτς το περιμένει για να ενισχυθεί η ευρω – επιρροή του έναντι του Μακρόν – και στην κατανομή ρόλων στα κοινοτικά όργανα, μετά τις Ευρωεκλογές. Και η απήχησή του στην περιοχή μας.

Στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, ο Ανδρουλάκης δεν πιθανολογείται ως κεντρικός συνομιλητής τους. Οι περισσότεροι τον έμαθαν λόγω… Καϊλή.

Ως τη σύλληψή της κανείς δεν τον θυμάται να διαπρέπει στον άξονα Στρασβούργο – Βρυξέλλες.

Ο Σολτς δεν είχε λόγους να τον προσέξει όταν έγινε μέλος του ευρωσοσιαλιστικού κλαμπ.

Ο ίδιος δεν είναι επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και στις συνάξεις των Ευρωσοσιαλιστών εμφανίζεται ως περιστασιακός.

Η δουλειά του είναι το Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Από τη δική του σκοπιά, ο Τσίπρας δεν θα του ζητούσε ποτέ να «ψήσει» τον Ανδρουλάκη για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.

Αλλωστε ξέρει περισσότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από όσα ο Σολτς και αντιλαμβάνεται ότι ο μόνος που μπορεί να τον «πιέσει» είναι ο… Μητσοτάκης.

Δεν θα τον συμπεριλάβει, άλλωστε στους μετεκλογικούς συνομιλητές του, αν ο Ανδρουλάκης δεν πάρει πίσω την «μαγκίτικη» αξίωση, ότι δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να γίνει Πρωθυπουργός,, ούτε αν το κόμμα του αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές.

Η τεχνητή παρεμβολή Ανδρουλάκη στην εικόνα Σολτς – Τσίπρα, αποσκοπεί στο να θολώσει την αξία της συνάντησης ανάμεσα στον Καγκελάριο και τον πρώην Πρωθυπουργό, στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Είναι μέρος της προπαγάνδας του Μητσοτάκη, που βλέπει ότι εν όψει των εκλογών ο μόνος που έχει επαφή με επιφανή ξένο επίσημο είναι ο Τσίπρας…

Για υπονομεύσει εκ των προτέρων τα συμφραζόμενα της συνάντησης, χαρακτήρισε πρόσφατα «ασταθή» την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Σολτς.

Δεν πρόκειται για μπαρούφα: είναι ο εφιάλτης του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR