Όταν βλέπεις ότι καλλιεργείται εκ νέου το μίσος

Του Τάκη Ψαρίδη

Όταν βλέπεις ότι καλλιεργείται εκ νέου το μίσος, η πόλωση και ο διχασμός να ξέρεις ότι έρχονται μαύρες μέρες για τον τόπο.

Όταν βλέπεις να αναδεικνύεται ως το μέγιστο πρόβλημα της χώρας ότι ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας δεν δέχονται -και πολύ καλά κάνουν, να γίνουν ντεκόρ του Μητσοτάκη στην τελετή για την Μαρφίν, να ξέρεις ότι καλλιεργείται το μίσος και ο διχασμός.

Όταν βλέπεις τους τυμβωρύχους πάνω στους νεκρούς της Μαρφίν να χρεώνουν το έγκλημα στο κίνημα κατά των μνημονίων και στην αριστερά, να ξέρεις ότι καλλιεργούν το μίσος και τον διχασμό.

Όταν βλέπεις να περνούν νόμους που καταστρέφουν το περιβάλλον σε μια περίοδο ελλειμματικής λειτουργίας του κοινοβουλίου, να ξέρεις ότι κάνουν αδίστακτα την δουλειά τους.

Όταν βλέπεις να πληρώνονται τα μίντια με εκατομμύρια και σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, όταν βλέπεις να επανέρχονται νόμοι για μυστικά κονδύλια στην ενημέρωση, τότε να ξέρεις ότι ακούς μόνο αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούς και ότι η χώρα έχει πρόβλημα δημοκρατίας.    

Όταν βλέπεις τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε παιδιά που πίνουν μπύρες στην πλατεία, αφού προηγουμένως τους είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν τα σχολεία, αφού προηγουμένως υμνολόγησαν και λιβάνισαν τον σωτήρα «Μωυσή» που έσωσε την Ελλάδα και επομένως η χώρα «νικάει», τότε να ξέρεις ότι η πολιτικοποίηση της πανδημίας προοιωνίζεται μεγάλο κακό για τον τόπο.

Όταν δηλαδή βλέπεις να καλλιεργείται το μίσος και ο διχασμός, τότε να ξέρεις ότι έρχονται μαύρες μέρες γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περισώσουν όπως μπορούν την καρέκλα της εξουσίας τους μπροστά στην τεράστια κρίση πού έρχεται για τον καθένα και την κοινωνία μας.-