Shockdown

Toυ Γιώργου Βαρεμένου

Ένα δεύτερο lockdown θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί πάση θυσία και σ’ αυτό συμφωνούν κάποια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θεωρούν ότι ο Κ. Μητσοτάκης τρέχει πίσω από την κ. Μέρκελ χωρίς να παίρνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και την ευθραυστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν βέβαια -αυτό το λέμε εμείς, όχι κυβερνητικά στελέχη- της τεράστιας διαφοράς ότι σε άλλες χώρες δόθηκε προκαταβολικά το 80% των ζημιών που θα υποστούν οι επιχειρήσεις, της εστίασης εν προκειμένω.

Ο Κ. Μητσοτάκης και το σύστημα που τον στηρίζει με νύχια και με δόντια, κυρίως με δόντια αν κρίνουμε από τις διάφορες λίστες, τα γνωρίζουν αυτά, αλλά βάζουν πάνω απ’ όλα το πολιτικο-επικοινωνιακό συμφέρον τους. Αν υπάρχει πρόβλημα, φταίει η αμέλεια μερίδας του πληθυσμού και όχι η δική του ανεμελιά μετά την πρώτη φάση, όταν φιλοτέχνησαν την εικόνα του ως σωτήρα. Αν τότε ήταν σωτήρας, σύμφωνα με την δική τους και μόνο λογική και καμμία άλλη, τώρα πρέπει να είναι ολετήρας. Εκτός κι αν εννοούν ότι τότε ο λαός ήταν επιμελέστατος και τώρα έγινε αμελέστατος.

Ούτε το σύστημα Μητσοτάκη ούτε κανείς άλλος επιθυμούσε την πανδημία. Όταν όμως αυτή ενέσκηψε, εργαλειοποίησαν τον φόβο και στο σοκ της πανδημίας πρόσθεσαν το δέος, προκειμένου μ’ αυτό το εργαλείο να αναδιαταχθεί η οικονομία στη βάση δοξασιών που τυγχάνει να συμπίπτουν με συγκεκριμένα συμφέροντα  και τη συγκεντροποίηση του πλούτου.

Δεν δίνουν λεφτά για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά υπερτιμολογούν τις έκτακτες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα. Αν έχουμε πόλεμο, όπως διατυμπανίζει διαβάζοντας τα διαγγέλματα απ’ το ωτοκιού ο Κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν επιτάσσει τις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος;

Τί θέλει να πει ο πολέμαρχος αυτός του ωτοκιού; Ότι όταν διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις κατά του κορονοϊού (προς θεού, όχι πουθενά αλλού) κλείνουμε αμέσως την εστίαση, γνωρίζοντας ότι ο τομέας αυτός αποτελεί (κακώς ίσως) την ελλείπουσα βαρειά βιομηχανία της χώρας και αφήνουμε τους εργαζόμενους αιχμάλωτους των προβλημάτων; Στα mall ποιό θαύμα γίνεται και δεν μεταδίδεται ο ιός και στα τραπεζάκια των τεσσάρων ατόμων κάνει θραύση; Δεν μιλάμε για τα ΜΜΜ, γιατί εκεί το μυστικό το κατέχει ο κ. Τσιόδρας. Μήπως απλώς ψάχνουν τα εύκολα θύματα, τα επονομαζόμενα και «ζόμπι» της αγοράς, για να τα οδηγήσουν στα κρεματόρια της τελικής λύσης;

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πληρότητα μάλιστα 30% και με την παρουσία των πιο υπεύθυνων, κατ’ εμέ, πολιτών, γιατί δείχνει προτίμηση ο ιός; Στην δική του διαγγελματική παράσταση ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να κάνει για τον πολιτισμό ό,τι έκανε και τον Απρίλη. Αυτό κι αν αποτελεί απειλή. Εκτελεί δημόσια τους ανθρώπους του πολιτισμού, θυσία στον καλλιεργημένο φόβο μιας έγκλειστης μάζας.

Δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο οι μεγαλόσχημοι της τέχνης και οι σκηνοθέτες-συμμαθητές του πρωθυπουργού απ’ το Κολλέγιο; Απέμειναν κάποιοι λίγοι, όπως ο μοναχικός καβαλάρης της καταιγίδας Φοίβος Δεληβοριάς, να μάχονται για τους ανυπεράσπιστους συνεργάτες τους και να αντιμετωπίζουν τις στρατιές των εγκάθετων, που κρύβονται πίσω απ’ το παγερό βλέμμα της κ. Μενδώνη.

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μου είπαν ότι ένα κρεβάτι ΜΕΘ τους κοστίζει γύρω στις 50 χιλ. ευρώ. Βάλτε τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για να συντηρείται ο πρωθυπουργικός μύθος του Κ. Μητσοτάκη και κάντε την διαίρεση, για να βρείτε πόσες κλίνες ΜΕΘ θα είχαμε, αντί για το μεθύσι μιας εξουσίας που θεωρεί ότι έχει στο τσεπάκι τους φοβισμένους απ’ το Covid19. Για τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό το εμβόλιο είναι σε σκονάκι και το χρησιμοποιεί καταλλήλως.

YΓ1:  Σε εκτενή έρευνά του, ο Economist συμπεριέλαβε και την Ελλάδα στις χώρες που ο Covid19 χρησιμοποιήθηκε για να πληγεί η δημοκρατία. Δεν στέλνει και σ’ εκείνους  ο Κ. Μητσοτάκης  ένα σκονάκι μπας και «διορθωθούν» ;

ΥΓ2: Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους οκτώ εργαζόμενους λαμβάνει μισθό μέχρι 200 ευρώ. Μόνο που το ονομάζουν μισθό, συνιστά ειρωνεία και προσβολή προσωπικότητας.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS