Επίσκεψη προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Π​Σ Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

Την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέπτεται στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Προηγήθηκε χθες επίσκεψη στην ΕΥΠ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την Γραμματέα της ΚΟ και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, ώστε να λάβουν εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η επίσπευση της καταστροφής των ειδικών USB από την ΕΥΠ, συμβαίνει διότι η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ελέγχους.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι», σημείωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.