ΠΑΣΟΚ: Βάζουν νέο παιδί να λέει ψέματα

Γράφει ο Σχολαστικός

Ο Παύλος Χρηστίδης, ανήμερα στη γιορτή του βγήκε στην πάντα ενδιαφέρουσα εκπομπή του επίσης εορτάζοντος Παύλου Τσίμα στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ.

Ο Χρηστίδης είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, από τους λίγους νέους της Χαρ. Τρικούπη, με μέλλον μπροστά του. Φυσικά θα πει τα δικά του, αυτή είναι η δουλειά του. Αλλά από ένα σημείο και πέρα έχασε τον έλεγχο και έλεγε όσα του είπαν οι μεγάλοι, χωρίς να τα τσεκάρει.

Τι είπε; Ότι «η σημερινή κυβέρνηση βγήκε υποσχόμενη να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, να πάει το αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ, αλλά έκανε το αντίθετο» και ότι «δεν έχει κάτι τίποτε προοδευτικό».

Τώρα τι είναι προοδευτικό και τι όχι ας το αφήσουμε, είναι μικρός ακόμη για να ξέρει. Αλλά τα υπόλοιπα οφείλει να τα μάθει αφού έχει αυτόν το ρόλο.

Είναι ψέματα ότι η σημερινή κυβέρνηση υποσχέθηκε αυξήσεις και συναφή.

Αυτά τα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με άλλες πολλές δημαγωγικές ανοησίες – ενόψει των εκλογών του Ιανουάριου του 2015. Η κυβέρνηση που θα τα έκανε όμως, όχι μόνο απέτυχε, αλλά έπεσε κιόλας.

Ξαναπήγαμε σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να κάνει αυτό που ψήφισε και το κόμμα του Χρηστίδη: να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Αυτό το κάνει και με επιτυχία, όπως λένε όλοι. Πλην της… αντιμνημονιακής Φώφης, αλλά αυτό είναι άλλη υποθεση.

Επειδή στην πολιτική ο καθένας κρίνεται προσωπικά, ο νεαρός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κάτι που έλεγε ο Μιτεράν: Πριν και μετά τις εκλογές μεσολαβεί κάτι: οι εκλογές.

Στην πολιτική υπάρχουν κανόνες και όροι. Εκείνη η κυβέρνηση που υπόσχονταν αυξήσεις κρίθηκε. Ο Τσίπρας προς τιμήν του διεκδίκησε  νεα εντολή έχοντας υπογράψει το Μνημόνιο, άρα σήμερα η κυβέρνηση του κάνει ακριβώς αυτά που υποσχέθηκε και κρίνεται γι αυτό. Όχι για τα παλιά.

Αντίθετα το κόμμα του Χρηστίδη με τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία έκανε πράγματα για τα οποία δεν είχε εντολή… Να μην τα ξανάλεμε τώρα.