Υπέρ Κουρουμπλή

Του Μάνου Στεφανίδη

Θυμώνω με όσους κάνουν εύκολα ιταμό χιούμορ με την αναπηρία του Κουρουμπλή παρότι αναγνωρίζω πως αυτή υπήρξε μάλλον το κύριο εφόδιο στην υπουργική του ανέλιξη. Επίσης λυπάμαι τον υπουργό επειδή καλείται να πληρώσει αυτός μόνος για τις παθογένειες ενός συστήματος που προϋπήρχε της δικής του θητείας. Ο ίδιος βέβαια, αθώος και αδολέσχης, κάθε φορά που μιλάει αποδεικνύει για μιαν εισέτι φορά πόσο ακατάλληλος είναι για την θέση που κατέχει και πόσο άθλια υπήρξε η κομματική σπέκουλα που τον συντηρεί στον πολιτικό αφρό. 


Χτες έκανα την τελευταία μου βουτιά στον Σαρωνικό – ελπίζω, τελευταία μόνο για φέτος – και αυτό δεν το συγχωρώ ούτε στον Κουρουμπλή, ούτε στους υπηρεσιακούς υφιστάμενους του, ούτε στον ηλιοκαμένο πολιτικό του Προϊστάμενο. Κολύμπησα τόσο μακριά όσο η Ανάβυσσος αλλά βάφτηκα στην πίσσα, είδα σφαιρίδια πίσσας ( tar balls) να επιπλέουν και μύρισα αγνό πετρέλαιο. 

Μόνο που για την καταστροφή του Σαρωνικού περισσότερο από τον υπουργό φταίνε όσοι έχουν την άμεση επιχειρησιακή ευθύνη και τον έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας δηλαδή το Λιμενικό Σώμα, ο Αρχηγός του, οι λιμενάρχες Πειραιά κλπ . Αυτών τις εξηγήσεις και την παραίτηση θα περίμενα αντί της εκκωφαντικής σιωπής τους. Κι αυτό το γεγονός εκθέτει περισσότερο την χώρα διεθνώς. Ότι δηλαδή δεν λειτουργούν στοιχειωδώς ούτε η υπηρεσιακή πυραμίδα ούτε ο κρατικός μηχανισμός. Είναι γελοίο, τέλος, να καλεί σε σύσκεψη ο πρωθυπουργός τους, εξίσου ανίδεους με τον ίδιον ως προς το θέμα, υπουργούς του μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. 

Τη βρώμα του Λιμένος Πειραιώς, πραγματική και συμβολική, τα παιχνίδια και τις κομπίνες, τα υπερκέρδη και τα στημένα ατυχήματα, τα γνωρίζουν οι εντεταλμένοι από το κράτος φορείς και βέβαια τα προλαμβάνουν ή τα πατάσσουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους. Ή παραιτούνται αν η πολιτική ηγεσία τούς δημιουργήσει προσκόμματα. Το ” ατύχημα ” έγινε με άπνοια, σοροκάδα και το πλοίο αραγμένο στα ρηχά ενός ασφαλούς αγκυροβολίου!!!

Το κυριότερο σφάλμα του Κουρουμπλή είναι ότι νομίζει πως υπουργός σημαίνει απλώς να βγαίνεις στον Σκάι και να λες σαχλαμάρες.

ΥΓ 1. Η Ψυττάλεια υπολειτουργεί ή όχι; Να ένα πολιτικό ερώτημα με δραματικές επιπτώσεις στον Αργοσαρωνικό.

ΥΓ 2. Ο Πάνορμος και ο Πλανήτης από ψηλά. Ευτυχώς ακόμα το νησί της Τήνου το μολύνουν μόνο δημοσιογράφοι και σελέμπριτις ενώ το Λιμενικό ανέχεται τα μπιτσόμπαρα του Σύριζα και του οικολόγου Τσιρώνη σε κάθε παρθένα παραλία. (Φωτό).