Έτος ανατροπών το 2021: Επίθεση διαφάνειας και νομιμότητας από τον Τσίπρα – Αντιπερισπασμοί, δημόσιο χρήμα στα ΜΜΕ και αθέμιτες πρακτικές από τον Μητσοτάκη

Του Γ. Λακόπουλου

Ενώ το 2020 φεύγει αφήνοντας πίσω τις συνέπειες του χειρότερου έτους με τη χειρότερη κυβέρνηση, το 2021 δεν θα μπει ευχάριστα για τον Κυριάκο  Μητσοτάκη.

Η αποτυχία στην επιδημία, το φιάσκο στα ελληνοτουρκικά και η κατάρρευση στην οικονομία,  φέρουν την προσωπική σφραγίδα του και μεταφέρουν το πολιτικό παιχνίδι στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα.

Από τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση θα κριθεί πρωτίστως η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Εκ παραλλήλου η κοινωνία αναμένει να κλείσει ο κύκλος της υγειονομικής κρίσης για να αντιδράσει σε όσα έχει υποστεί από τις συνέπειες της πανδημίας και τις κυβερνητικές πολιτικές.

Ύποπτες μεθοδεύσεις και νέο κρατικό χρήμα

Προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γνώση όσων τους περιμένουν και λίγο πριν βρει το 2020 ρίχνουν νέο κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ -με ανταλλάγματα τη στήριξή τους, ακόμη και σε προφανώς αβάσιμες υποθέσεις.

Μετά τη βίλα του Τσίπρα η ΝΔ βαφτίζει σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια ενός υπάλληλου των Κουτσολιούτσων να προσφέρει εκδούλευση στα αφεντικά του, αναφέροντας κυβερνητικα  πρόσωπα της εποχής. Η πολιτική με αθέμιτα μέσα συνεχίζεται.

Η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει. Εφεξής ο Πρωθυπουργός θα βρίσκει μπροστά του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα εγκαινιάσει τον νέο χρόνο με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την θεσμική αποδιάρθρωση της χώρας, ύποπτες μεθοδεύσεις πίσω από την κουρτίνα.

Ο Πρόεδρος τη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι θα σύρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, με αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δημοκρατίας, διαφάνειας, κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας.  “Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε” του είπε κατά πρόσωπο.

Η Βουλή χώρος επικύρωσης συναλλαγών

 Ο Πρωθυπουργός δεν δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο σε ένα μέτωπο στο οποίο η κυβέρνησή του μπάζει από παντού. 

Χωρίς τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, πολλά κυβερνητικά στελέχη θα είχαν ήδη πάρει προσκλήσεις για τα ανακριτικά γραφεία.

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη Βουλή σε χώρο επικύρωσης συναλλαγών και παραβιάσεων ακόμη και του Συντάγματος -χωρίς δισταγμό.

Τελευταίο ανοσιούργημα: εξισώνει τους αποφοίτους των κολλεγίων με τους μηχανικούς αποφοίτους των ΑΕΙ -ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα επαγγέλματα. Έτσι οδηγεί σε απλή απαξίωση το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ποιος θα κοπιάσεις για πτυχίο όταν μπορεί να το αγοράσει από κάποιο κολέγιο της σειράς και να εξισωθεί επαγγελματικό με κάποιον που έχει κανονικές σπουδές;

Στα υπουργεία υπογράφονται συμβάσεις για τις οποίες λέγεται πως ούτε  οι υπουργοί δεν γνωρίζουν ποιοι τις συνέταξαν και ποιους εξυπηρετούν. Με υποδείξεις από το Μέγαρο Μαξίμου δημόσιο χρήμα διοχετεύεται σε  πρόσωπα και επιχειρήσεις που κρύβουν διακλαδώσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.

Τα μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούνται πλέον με άνεση που δεν είχαν ποτέ. Αν διαθέτουν και ΜΜΕ η κυβέρνηση παίρνει ως αντάλλαγμα την ευκολία να διαμορφώνει ακόμη και την ύλη τους.

Με μεσονύκτιες τροπολογίες, σε άσχετα νομοσχέδια η κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον κλέφτη – χωρίς να διαβουλεύεται, να εξηγεί και να λογοδοτεί σε κανέναν.

 Το αμερικάνικης έμπνευσης πολιτικό μάρκετινγκ του συστήματος Μητσοτάκη οδηγεί σε ένα σκάνδαλο πρωτοφανές για την Ελλάδα.  Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για μυστική συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Palantir- γνωστή  για τα βρόμικα κόλπα της σε άλλες χώρες. 

Η κυβέρνηση ενταφιάζει την Δημοκρατία

Με πρόσχημα την πανδημία -αρχειοθετούνται προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, κατά τρόπο που γεννά υποψίες χρησιμοποίησης τους για ψυχολογική πίεση στις εκλογές.

Παρά τη σιωπή των ΜΜΕ η οσμή της φαυλότητας και της σκανδαλώδους διαχείρισης αναδύεται πίσω από κυβερνητικές πράξεις που κινούνται στο σκοτάδι -με παραβίαση ακόμη και της υποχρέωσης για δημοσίευση στη Διαύγεια. 

Υπουργοί αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή έγγραφα που τους ζητούν βουλευτές της αντιπολίτευσης παραβιάζοντας τον κανονισμό και το Σύνταγμα.

Κάτω από τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση ενταφιάζει τη διαφάνεια, τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και η εξουσία ασκείται αυταρχισμό και καθεστωτικές πρακτικές, που σχολιάζονται ήδη σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.