Αλέξης Τσίπρας: Κεραμιδαριό

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Διάολε μέσα: άλλο δημοσκόπηση, άλλο μπακαλική και νόθευση του δημοκρατικού παιχνιδιού

Μέσω του καναλιού μιντιακού ομίλου, συγκεκριμένη εταιρία ερευνών ενημέρωσε ότι στο διάστημα 20- 26 Σεπτέμβρίου, συμπλήρωσε τηλεφωνικά και διαδικτυακά 1306 ερωτηματολόγια με «3 επόπτες και 40 συνεντευκτές».

Από το -«σταθμισμένο» -ως προς «”το φύλο και την ηλικία και την ψήφο του 2019 ” – δείγμα» , προέκυψε το -οφθαλμοφανές άλλωστε εξής εύρημα:

Κατά την πλειοψηφία, η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, και ειδικά κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά , με ποσοστά από 62-68% , στους ζωτικούς τομείς της καθημερινότητας: ακρίβεια , εργασία, διαφθορά και εγκληματικότητα.

Λογικά με αυτές τις διαπιστώσεις η κυβέρνηση κατακρημνίζεται εκλογικά. Ποιος ψηφίζει κάποιον που έχει αποτύχει σε ότι τον αφορά άμεσα; Λάθος.

Αν είχαμε τώρα εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ – για να μείνουμε στα κόμματα που θα διεκδικήσουν την διακυβέρνηση.

Στην επόμενη…κάρτα μάλιστα αυτά αλλάζουν! Η ΝΔ πάει στο 35,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,4% – από 39,85% και 31,53% αντίστοιχα στην κάλπη του 2019.

Τι μεσολάβησε; Η «εκτίμηση ψήφου»! Κατ αυτήν το κυβερνών κόμμα βρίσκεται κοντά στην …αυτοδυναμία, που διακηρύσσει ότι επιδιώκει. Το αντίπαλο κόμμα λεηλατείται…

Μόνο που η «εκτίμηση» δεν είναι δημοσκόπηση. Είναι η γνώμη της εταιρίας.

Εχει και καλύτερο. Ο Μητσοτάκης – που διασύρεται παγκοσμίως αυτή την περίοδο- θεωρείται ακόμη πιο καταλληλότερος από τον Μάιο, για Πρωθυπουργός!

Θεωρείται μάλιστα και καταλληλότερος για «να εγγυηθεί τους δημοκρατικούς θεσμούς», και ας του χρεώνει η υφήλιος-αλλά και πολλοί από το κόμμα του- την κατακρεούργησή τους.

Για τον βασικό αντίπαλό του μη ρωτάτε: όλο και χειρότερα!

Πώς γίνεται όμως με όσα βαρύνουν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, όχι να μην έχουν απώλειες – και αντιστοίχως η αξιωματική αντιπολίτευση όφελος- αλλά αντίθετα ο αντίπαλός του να εμφανίζει μεγαλύτερη φθορά;

Προφανώς η λογική σταματάει εκεί που αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις.

Από αυτή την άποψη το πρόβλημα βρίσκεται πλέον στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, που έχει δυο επιλογές.

Η μια είναι να αποδεχθεί την εγκυρότητα των στοιχείων και να περιμένει απλώς την προ εξοφλούμενη ήττα του.

Η άλλη, να βγει από το λήθαργο <σφάξε αγά μου να αγιάσω> και να το κάνει κεραμιδαριό. Πώς; Αξιώνοντας απλώς την εφαρμογή του νόμου 3603/2007-του Ρουσόπουλου- για τις δημοσκοπήσεις.

Πρακτικά να αξιώσει κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των εξής στοιχείων:

-Σε ποιες δουλειές του δημοσίου εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες των εταιριών που διενεργούν γκάλοπ, ποιοι πληρώνουν και πόσα για κάθε έρευνα, πού βρίσκεται ο κατάλογος του προσωπικού που χρησιμοποιείται, ποιος ελέγχει το σώμα των ερωτηματολογίων και ποιος εγγυάται ότι προκύπτουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Απλά πράγματα, νόμιμα, νοικοκυρεμένα και διαφανή. Διάολε μέσα: άλλο δημοσκόπηση, άλλο μπακαλική και νόθευση του δημοκρατικού παιχνιδιού.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR