Ανδρέας Λοβέρδος: Κλώνος

Του Γ. Λακόπουλου

Καλώς τον κι ας άργησε. Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, που “έστειλε” στη φυλακή την εισαγγελέα Τουλουπάκη -επικεφαλής της έρευνας των καταγγελιών σε βάρος του- για την… παραπομπή του Ανδρέα Λοβέρδου– έσκασε μύτη και ο ίδιος ο Λοβέρδος. Με ανάλογου ήθους δηλώσεις:

Μια κυρία που ερευνά δύο πολιτικούς στην υπόθεση θα πρέπει να πάψει να ασκεί καθήκοντα και δεν θα πρέπει να ασχολείται με κανέναν Έλληνα πολίτη και θα πρέπει να δώσει λόγο για τα όσα έχει πράξει”.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κόμματος και νομικός, θεωρεί ότι η καθόλα αρμόδια για τη διεξαγωγή νόμιμης έρευνας – από την οποία προέκυψαν λόγοι παραπομπής του ιδίου για δωροδοκία- δεν είναι η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αλλά “μια κυρία”. Στην οποία ο ίδιος δεν επιτρέπει να “ασχολείται με κανέναν Έλληνα πολίτη” -και προφανώς με τον ίδιο.

Ό,τι πει. Αλλά κακώς όταν ήταν στα πράγματα δεν νομοθέτησε να αποφαίνονται, περί της ενοχής ή της αθωότητας τους, οι ίδιοι οι ερευνώμενοι. Θα κερδίζαμε και χρόνο.

Προς το παρόν ψάχνει για καλό δικηγόρο. Για να αποκρύψει την πορεία της υπόθεσής του στη Δικαιοσύνη προσπαθεί να βάλει τον εαυτό του σε άλλο κάδρο.

Δέκα πολιτικοί που χτυπήθηκαν ανελέητα, αποδεικνύεται πως δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση».

Ούτε λέξη από όσα λέει δεν είναι ακριβής.

Πρώτο. Οι πολιτικοί δεν είναι συλλήβδην δέκα. Είναι εφτά για τους οποίους δεν βρέθηκαν τεκμήρια εμπλοκής και αρχειοθετήθηκαν οι σχετικοί φάκελοι. Δυο για τους οποίους συνεχίζεται η έρευνα.

Και ένας που έχει ήδη παραπεμφθεί: ο ίδιος. Αν είναι έγκυρη η αρχειοθέτηση από την Εισαγγελία για τους εφτά γιατί δεν και η παραπομπή για τον ένα;

Δεύτερο: Κανείς δεν “χτυπήθηκε ανελέητα”. Αντίθετα κάποιοι από αυτούς χτύπησαν με ελεεινές μεθόδους- δικαστικούς λειτουργούς που έκαναν τη δουλειά τους στην περίπτωσή τους.

Αυτό που έγινε είναι νόμιμη έρευνα; Αν είναι παράνομη γιατί συνεχίζεται; Έγινε με νόμιμο τρόπο από την αρμόδια αρχή της Πολιτείας. Ισχυρίζεται κανείς ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς κακώς αναμείχθηκε;

Αυτή η έρευνα συντονίστηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας με την έγκριση των αρμοδίων δικαστικών οργάνων; Είδε φως και μπήκε η Τουλουπάκη;

Τρίτο: ποιοι έχουν σχέση με το συγκεκριμένο σκάνδαλο και ποιοι όχι δεν θα το πει ο Λοβέρδος και η Φώφη. Θα το πει η αρμόδια εισαγγελέας . Ως τώρα λεει: 7-2-1. Υπάρχει μήπως πρόταση να βγάζει την απόφαση η Κεντρική Επιτροπή του Κινάλ;

Κακά τα ψέματα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον οποίο μακάρι -χάριν της πολιτικής- η τελική κρίση της Δικαιοσύνης να είναι απαλλακτική- δεν έχει απλώς μια βαρεία παραπομπή στην πλάτη του.

Έχει καταπιεί από χρόνια πολύ Άδωνι και πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο ως κλώνος του…