Αποχωρούντες ΣΥΡΙΖΑ: Προς νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ο Αλέξης Χαρίτσης επικεφαλής- Κόμμα ή λίστα για κάθοδο στις ευρωεκλογές;

Του Βασίλη Σκουρή

Θέμα ημερών η αποχώρηση – Οι εννιά “γνωστοί” βουλευτές και ο ένας …έκπληξη! 

Θέμα ημερών  είναι πλέον η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την “Ομπρέλα” του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναμένεται να αποχωρήσει και η τάση της Έφης Αχτσιόγλου.

Υπέρ της άμεσης αποχώρησης τάχθηκε το 80% περίπου των χιλίων και πλέον στελεχών της τάσης από όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος σε σύσκεψη. Αποχώρηση που αναμένεται να γίνει σε κάθε περίπτωση έως και την άλλη εβδομάδα το αργότερο.

Ο κύριος προβληματισμός των διαφωνούντων συνίσταται για την επόμενη μέρα.

Πρώτον, θα μπορέσει να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα; Οι πληροφορίες μας επιμένουν πως ναι. Θα συμμετάσχουν οι επτά βουλευτές που υπέγραψαν την προηγούμενη ανακοίνωση με Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου πριν μερικές ημέρες, οι δυο βουλευτές της “Ομπρέλας” (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα), αλλά και βουλευτής έκπληξη, καθώς το όνομά του δεν έχει ακόμα δει το φως της δημοσιότητας.

Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, αν και ήταν προεκλογικά στο στενό πυρήνα της Έφης Αχτσιόγλου, διεμήνυσε πως θα παραμείνει στο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ας είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τον αριθμό δέκα, καθώς είναι ευκολότερο να δηλώνεις βουλευτής πως αποχωρείς από ένα κόμμα, αρκετά δύσκολο να το πράττεις.

Δεύτερον, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τρίτον, η ίδρυση  νέου κόμματος πριν τις ευρωεκλογές μπορεί να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο, δεν είναι όμως απολύτως βέβαιο.

Η ίδρυση νέου κόμματος πιθανόν να χρειαστεί περαιτέρω χρόνο, προκειμένου να συγκεντρωθούν πρόσωπα από ευρύτερους χώρους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα κατεβούν στις ευρωεκλογές. Μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστό, πλην όμως στις ευρωεκλογές μπορεί να κατεβεί λίστα προσώπων, χωρίς να είναι κόμμα.

Οι εξελίξεις πλέον στην Κουμουνδούρου αναμένονται ραγδαίες- και θα αφορούν το σύνολο της προοδευτικής αντιπολίτευσης στη χώρα! 

ΑΠΟ ΤΟ IENERGEIA.GR