Γιώργος Τσίπρας: Προτροπή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η προτροπή για διάσπαση -που θα στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ ορισμένα από τα πιο συγκροτημένα στελέχη του- είναι πρωτοβουλία καθ΄ υπόδειξη, ή χειραγώγηση του Κασσελάκη;

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδεπίγραφο όργανο, χωρίς πραγματική «καθοδηγητική» υπόσταση.

Στο ΠΑΣΟΚ π.χ., το ομώνυμο όργανο ήταν πανίσχυρο και μετείχε ο αφρός των κομματικών στελεχών.

Στην Κουμουνδούρου, το συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας – με τυπική καταστατική ρύθμιση- με εξ οφίτσιο πρόσωπα και ως «πρωινό καφέ».

Για «την καθημερινή λειτουργία παρακολούθησης της πολιτικής του κόμματος».

Η σημερινή σύνθεση είναι ακόμη πιο υποβαθμισμένη και ο Κασσελάκης τη συγκάλεσε, για πρώτη φορά, ως το πιο ακίνδυνο «σώμα».

Η φωτογραφία ήταν εύγλωττη. Ο επικεφαλής του κόμματος συνεδρίαζε χωρίς το πραγματικό επιτελείο του: Παππάς, Πολάκης, Αποστολάκης, Δούρου, Καπνισάκης και Γιώργος Τσίπρας.

Ο τελευταίος την επομένη -από την πρώτη σελίδα της «Real News » – κούνησε το μαντήλι στον Τσακαλώτο και άλλους: «ας χωρίσουν οι δρόμοι μας και καλή τύχη».

Η προτροπή αντιβαίνει το μήνυμα για «συσπείρωση» και «ενότητα», που έβγαλε το ΕΓ.

Ηδη είχε εκδηλωθεί η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδική ασθένεια τη ομαδοποίησης, που αναιρεί την πολιτική πυγμής που θέλει να δείξει η νέα ηγεσία.

Συνεδρίασαν χωριστά, η «Ομπρέλα» η «ομάδα Αχτσιόγλου», η «ομάδα Τεμπονέρα» και περιέργως η …«ομάδα Παππά» -ως «δίκτυο υποστηρικτών του» που είχε νόημα μόνο πριν τις αρχαιρεσίες.

Ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίζεται ανάμεσα στους Ηρακλιδείς του στέμματος και αυτό προκαλεί σύγχυση στην κομματική βάση.

Πολλοί συνδέουν την παρουσία του δίπλα στον Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα- λόγω της συγγένειας.

Ωστόσο οι παροικούντες γνωρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει κανένα ζόρι να «στηρίξει» τον Κασσελάκη.

Ούτε έχει τόσο κοντά του τον ξάδερφο. Ακόμη και αν ήθελε να ρίξει οποιαδήποτε τροχιοδεικτική βολή, δεν θα το έκανε δια του Γ. Τσίπρα.

Αλλωστε όταν κυβερνούσε δεν του έδωσε ποτέ κάτι ιδιαίτερο: η σταδιοδρομία του στην κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μέχρι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπό τον Κοτζιά, που δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για τον παλιό υφιστάμενο του. Τον είχε απομακρύνει και καλό θα ήταν να μην ακουστούν παραέξω, όσα του καταλογίζει.

Για να προστατευθεί από την οργή Κοτζιά- που γίνεται κακός όταν «τα παίρνει» -του βρήκαν ένα ρόλο στο μέγαρο Μαξίμου.

Αυτά είναι παλιά. Τα καινούργια είναι ότι ο Γ. Τσίπρας στήριξε Κασσελάκη και εμφανίζεται δίπλα του ως πολυπράγμων.

Επιπλέον του αποδίδονται σχέσεις με νεόκοπη δημοκοπική εταιρία.

Καθώς στη νέα κομματική επετηρίδα, διεκδικεί «στάτους» που δεν είχε πότε το παρελθόν, η παρέμβασή του πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. προβληματίζει..

Η προτροπή για διάσπαση- που θα στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ ορισμένα από τα πιο συγκροτημένα στελέχη του- είναι πρωτοβουλία καθ΄ υπόδειξη, ή χειραγώγηση του Κασσελάκη;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR