Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας!

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο λάθος κάνουν ορισμένοι εξ αριστερών αντίπαλοι του Κασσελάκη ερμηνεύοντας τις προθέσεις του. Ότι θέλει να πάει το κόμμα προς τα δεξιά, τάχα μου προς το κέντρο και την σοσιαλδημοκρατία, ότι θέλει να συγκροτήσει ένα αμερικανικό δημοκρατικό κόμμα, κλπ..

Τεράστιο λάθος! Καμία τέτοια πρόθεση δεν έχει ο Κασσελάκης. Δεν τον ενδιαφέρει πού θα πάει το κόμμα. Ο Κασσελάκης δεν έχει καμία πολιτική και ιδεολογική πρόθεση γιατί είναι παντελώς απολιτίκ και πολύ κακώς και κάκιστα του χαρίζουν μερικοί εξ αριστερών την σοσιαλδημοκρατία.

Δεν πρόκειται για μια διαφορετική  πολιτική πρόθεση και μια στροφή προς τα δεξιά. Το μόνο που θέλει ο Κασσελάκης είναι να είναι αρχηγός σε οποιοδήποτε κόμμα και να γίνει πρωθυπουργός!

Το 2009 στήριξε τον ΓΑΠ. Το 2015 τον Μητσοτάκη.. Μετά τον Βελουχιώτη.. (συνέντευξη στον Θεοδωράκη) Θεωρεί αριστερό τον ..Μπάτμαν, ενώ ως τρωτό του σημείο εκμυστηρεύεται πως είναι Κριός με ωροσκόπο υδροχόο(!)

Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν τίθεται ένα ζήτημα πολιτικό και ιδεολογικό, αλλά ένα ζήτημα γελοιότητας και στοιχειώδους σοβαρότητας, κάτι δηλαδή που είναι ακόμα χειρότερο και πολύ πιο ντροπιαστικό τουλάχιστον για ένα αριστερό κόμμα.

Ο Κασσελάκης όσο ευφυής και αν είναι και να «μαθαίνει γρήγορα», αδυνατεί να κρύψει τον εαυτόν του. Από παιδί εμφάνισε την μεγαλομανία του θέλοντας να γίνει πρωθυπουργός. Στην πόρτα του δωματίου του έγραφε «χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού»!

Επισκέφτηκε ειδικό σχολείο με παιδιά ΑμεΑ και έκανε επίδειξη των σωματικών του δυνατοτήτων. Το σχολείο είχε προβλήματα και υποσχέθηκε ότι θα το ξαναχτίσει σε μια βδομάδα! Κατά τας γραφάς άραγε; Τελικά έκανε μια δωρεά κλιματιστικών. Ο πολιτικός συμβολισμός κάργα ..αριστερός. Οι φιλανθρωπικές δωρεές πλουσίων αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις του κράτους και τούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για αυτές.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του Σύριζα ξεκαθάρισε το ρόλο του. Κάντε εσείς τη δουλειά, με την επίβλεψη του Πολάκη (τόσο καινούργιο είναι αυτό που φέρνω) και εγώ θα κρατήσω μόνο την «αδιαμεσολάβητη» σχέση με το λαό, δηλαδή θα είμαι μέσα στον κόσμο, θα κάμω τον ωραίο και τον αρχηγό και θα πουλάω θέαμα! Αλλά μην φοβάστε «θα είμαι κοντά σας»! Ο Κασσελάκης λέει σε αριστερούς που έχουν φάει τη ζωή τους στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ότι θα είναι κοντά τους. Άραγε θα τους προστατεύει ως θεότητα;

Όταν κέρδισε τις εκλογές δήλωσε ότι «ήρθε το φως»! Στην συνέντευξη στον Θεοδωράκη δήλωσε πως είναι «ο Στέφανος της Ελλάδας»! Όπως ο Κωνσταντίνος της Ελλάδας;;

Όλα αυτά δεν είναι πολιτική αλλά τουλάχιστον πολιτικός σουρεαλισμός. Πρόκειται σαφώς για ένα αυθεντικό πολιτικό «ψώνιο» με τεράστιο θράσος που είδε φως σε ένα ηττημένο και απαξιωμένο κόμμα και μπήκε! Και φυσικά θα παρέμενε γραφικός αν δεν είχε την στήριξη του Πολάκη και των φανατικών αυριανιστών του.

Όμως οι δημοσκοπήσεις είναι αμείλικτες. Για πρώτη φορά εκλογή πολιτικού αρχηγού, όχι μόνο δεν φέρνει ένα κύμα ανόδου στα ποσοστά του κόμματος και στη δημοφιλία του ίδιου, όπως συμβαίνει με την εκλογή νέου προέδρου σε όλα τα κόμματα, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει εμφανέστατη πτώση. Είναι πολύ νωρίς ακόμα απαντούν. Ούτε ένας μήνας πρόεδρος.. Κανείς δεν τον ήξερε. Ούτε και οι ίδιοι οι συριζαίοι.. Όμως μαθαίνει γρήγορα.. Άραγε, αυτοί που απαντούν έτσι, καταλαβαίνουν πόσο τραγικό, θλιβερό και υποτιμητικό είναι, όποια δικαιολογία και αν έχουν, που ψήφισαν για αρχηγό τους και μάλιστα της αριστεράς, έναν «Μεσσία» που δεν τον ξέρουν;;