Ένα θέμα τιμής για τον Ψυχάρη

Όσοι δούλεψαν μαζί του ξέρουν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης  υπήρξε δημοσιογραφοπατέρας. Ακόμη και στις εποχές που ως διευθυντής του Βήματος  είχε φήμη μπαμπούλα, και το …πρόβαλε, ενδιαφερόταν για τους δημοσιογράφους του. Είχε αποστροφή στις απολύσεις και δεν έμενε αδιάφορος όταν αντιμετώπιζαν ακόμη και προσωπικά προβλήματα. Ανέδειξε ο ίδιος άλλωστε μια γενιά συντακτών … Σ’ αυτούς στηρίχθηκε για να δημιουργήσει την καλύτερη ελληνική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.

Αυτή τη στιγμή ο Ψυχάρης έχει πολλές εκκρεμότητες. Παρά τα προβλήματα υγείας του δεν είναι από αυτούς που καταβάλλονται και θα τις  αντιμετωπίσει. Μια από αυτές τις εκκρεμότητες όμως θα κρίνει το σύνολο της διαδρομής του, με τις επιτυχίες του – ως πολιτικός συντάκτης και διευθυντής και τις αποτυχίες του ως εκδότης.  Είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων όσων  έμειναν στον ΔΟΛ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είναι θέμα τιμής για έναν άνθρωπο που  σφράγισε την μεταπολιτευτική ιστορία του ελληνικού Τύπου να πληρωθούν οι άνθρωποι που δούλεψαν γι’ αυτόν. Από την εκκαθάριση της επιχείρησης, από την προσωπική περιουσία του, από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Θα κλείσει πολλά στόματα, αν προσωπικά ο ίδιος αναλάβει αυτή την υποχρέωση…