Ευ. Τσακαλώτος: ” Ό,τι έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες είναι πάνω σε αυτά που χτίσαμε εμείς”

«Είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει θετική ενέργεια, πηγαίνει μπροστά και πού και πού θα πρέπει να γίνουν αναγκαίες οπισθοχωρήσεις προτού γίνει η ανασύνταξη και η δεύτερη και τρίτη επέλαση. Άρα, νομίζω, είναι σε κοινή πορεία», ανέφερε πρώην υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Νομίζω ότι όταν ο κόσμος δει τη Νέα Δημοκρατία και το έργο της, τα αποτυπώματα που αφήσαμε θα αρχίσουν να μετράνε. Παίρνει καιρό αυτό, αλλά ο ελληνικός λαός νομίζω πως θα καταλάβει ότι τελικά αφήσαμε πολλά θετικά αποτυπώματα. Και πάνω σ’ αυτά εμείς θα μελετήσουμε και θα σχεδιάσουμε και το νέο πρόγραμμά μας, αλλά και τις αντιστάσεις που χρειάζεται, γιατί γίνονται φοβερά πράγματα στην αγορά εργασίας. Πραγματικά, δεν μπορεί να υπάρχει μια στρατηγική που να βασίζεται στο μπετόν και στα μηδενικά δικαιώματα».

«Ό,τι έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες είναι πάνω σε αυτά που χτίσαμε εμείς».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταϊκούρας μας παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων μηνών ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης. Θα πρέπει να έχουν κάποια σεμνότητα, διότι είναι προφανές, όχι μόνο σε κάθε οικονομολόγο αλλά σε κάθε πολίτη, πως ό,τι έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες είναι πάνω σε αυτά που χτίσαμε εμείς […] Δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι ξαφνικά ήρθε η Νέα Δημοκρατία και αυξήθηκαν διά μαγείας τα έσοδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Με αφορμή το υπό διαβούλευση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αλλά και κληθείς να σχολιάσει την κριτική που είχε δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Οι επενδύσεις δεν θέλουν μόνο να κλείνεις τα μάτια στους επιχειρηματίες ή μόνο με μείωση των φόρων επί των κερδών θα έρθουν ξαφνικά οι επενδύσεις. Θέλει στρατηγική, θέλει θεσμούς, θέλει αναπτυξιακή στρατηγική, θέλει να ξέρεις πού θέλουν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Είναι ένα πολύπλοκο σχέδιο, που πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις αλλά σε πάρα πολλούς τομείς».

«Βασικά τώρα σκέφτονται 6-7 μεγάλα έργα, σκέφτονται ότι η αναπτυξιακή τους στρατηγική επιστρέφει στο αναπτυξιακό μοντέλο που είχαμε πριν από την κρίση, μεγάλα έργα. Δεν είναι η Ελλάδα μόνο για μπετόν. Η ανάπτυξη είναι πολύ σύνθετο πράγμα. Χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση. Και δεν είναι μόνο ο τουρισμός και η οικοδομή», υπογράμμισε.