Η πολιτική επικοινωνία, η Αχτσιόγλου και ο σκύλος του Κασσελάκη

Του Νίκου Λακόπουλου

Κάτι συμβαίνει, αλλά δεν ξέρουμε τι με τον Στέφανο Κασσελάκη που διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες για την το πόσο γρήγορα κάποιος έγινε μέλος κόμματος και διεκδίκησε την αρχηγία με την πιο σύντομη εκαστρατεία.

Η βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα περνούσε στα χέρια της Έφης Αχτσιόγλου και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποχτήσει γυναίκα πρωθυπουργό ανατράπηκε μέσα σε λίγες μέρες καθώς εμφανίστηκε από το πουθενά -ή καλύτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- ένας τριανταπεντάχρονος γκέι εφοπλιστής που δήλωσε πως μιλάει καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη και μπορεί να τον νικήσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης -που έγινε με το πρώτο «γειά σας» ο «Στέφανος», όπως άλλοτε ο Αλέξης- το πρώτο πράγμα που δήλωσε ήταν πως δεν μπορεί να αλλάξει το κόμμα η κομματική του γραφειοκρατία από την οποία προέρχονταν οι υποψήφιοι για την προεδρία. Απλό.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει ξανά θα πρέπει να γίνει ένα ελληνικό Δημοκρατικό Κόμμα -κατά μια ερμηνεία να πάψει να είναι αριστερό κόμμα ή κατά δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σύγχρονο αριστερό και πατριωτικό κόμμα.

Δεν είναι θολό μήνυμα, αλλά καθαρό και διαυγές ειπωμένο με τρεις λέξεις -πιθανόν και με δύο λέξεις όσες χρειάζονται να περιγράψουν το Δημοκρατικό Κόμμα -απέναντι στον σιδηρόδρομο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς -Προοδευτική Συμμαχία.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένας νεαρός έξω από την πολιτική, παντελώς άγνωστος θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία ενός κόμματος που μόλις ηττήθηκε και πάλι στις εκλογές, αλλά τελικά μόνο έξω από την πολιτική και το κόμμα θα μπορούσε να προέλθει ένας τέτοιος άνθρωπος -πιθανόν και δαίμονας.

Αν είχε «εμπειρία» όπως θέλει η Έφη Αχτσιόγλου με την λογική «αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε- δεν θα ήταν αυτός που είναι και δεν θα μπορούσε να εκφράσει ένα νέο κόμμα που περιγράφει με την εμφάνισή του.

Οι σαράντα χιλιάδες ψηφοφόροι που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις κάλπες για να υποστηρίξουν μια “κουζουλή” υποψηφιότητά-που χαρακτηρίστηκε από γραφική ως παρατράγουδο και UFO- μαζί με άλλους τόσους παλιούς συμμετέχουν σε μια επανάσταση της βάσης -που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να είναι η εκδίκηση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία που ενώνεται για να αντιμετωπίσει έναν ξένο που της παίρνει το κόμμα και δεν είναι «αριστερός», αλλά στην Κουμουνδούρου υπάρχει ένας νέος ηγέτης που διχάζει ακριβώς επειδή είναι ηγέτης.

Το ερώτημα είναι αν το γκελ του Στέφανου αφορά μόνο την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Αν ο Κασσελάκης μιλάει καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη θα μιλάει σίγουρα καλύτερα από τον Αλέξη Τσίπρα!

Για την πολιτική επικοινωνία -με αμερικανιές- δεν μιλάμε: μάλλον ο Γκρίνμπεργκ έφυγε από την υπηρεσία του Μητσοτάκη και δουλεύει για τον Κασσελάκη.

Δεν είναι η εμφάνισή του με την οικογένειά του, αλλά και η διαβολική εμφάνιση του συνεχώς με τον… σκύλο του.

Δεν έχει πρόγραμμα, λέει η δυστυχής Αχτσιόγλου που της παίρνει την μπουκιά από το στόμα, αλλά έχει σκύλο…

ΑΠΟ ΤΟ RADAR.GR