Η συμμαχία Κυριάκου, Σταύρου και Φώφης

Του Νίκου Γαλάτη

“Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρετε να συναντηθούμε». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον Σταύρο Θεοδωράκη πιο σαφές μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που η Φώφη Γεννηματά,  που καθόταν δίπλα του, μιλούσε για “συγκλίσεις”. Θάλεγε κανείς πως οι μάσκες έπεσαν και πως η συνάντηση αυτή είναι προεξοφλημένη. “Πρώτον ότι ο διχασμός που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεραστεί σε κάθε επίπεδο, δεύτερον ότι και η ΝΔ οφείλει να κάνει την δική της αυτοκριτική όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ για τις αιτίες που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τρίτον ότι ο διάλογος είναι εφικτός αν υπάρχει ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο” είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πλέον του “Κινήματος της Αλλαγής”.

Πιθανόν να έχουν μοιράσει τα υπουργεία, βέβαιοι πως η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση, είτε έχει αυτοδυναμία, είτε όχι.«Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος», είπε ο Κυριάκος.

«Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή» απάντησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το ερώτημα είναι τι λέει γι΄αυτό η βάση του Κινήματος της Αλλαγής και πώς θα το πούνε στον κόσμο.