ΚΚΕ: Υγεία… σοβιετικού τύπου και τα μυαλά στα κάγκελα!

Αδειασαν τα σωθικά του νεκρού, όπως εμείς κάνουμε στα αρνιά, του αφαίρεσαν τον εγκέφαλο και του έβγαλαν τα μάτια και τα αντικατέστησαν με γυάλινα. Κράτησαν μόνο ψαχνό και κόκαλο. Επινόησαν μια ειδική σαλαμούρα στην οποία τον έριχναν κατά διαστήματα. Αυτό σε συνδυασμό με άλλα χημικά κράτησε τη μούμια «ζωντανή» μέχρι σήμερα. Η ιδέα της ταρίχευσης ήταν του Στάλιν, που την είχε εμπνευστεί από τους φαραώ και τους πάπες της Ρώμης.

 

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ“Έχουμε πείρα τεράστια να αξιοποιήσουμε από τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον 20ό αιώνα, γεγονός που δεν αμφισβητούν τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα ούτε οι πιο φανατικοί πολέμιοι. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε φάρμακο και Υγεία, για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όφελος του λαού, απαιτούνται ριζικά διαφορετικές σχέσεις ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, με αποκλειστικό οδηγό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών”. (Βουλή, συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τη Υγεία, Παρασκευή 1 Ιουλίου).

Είναι να απορεί κανείς με την άνεση την οποία δείχνει να διακατέχει τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα όταν διατυπώνει θέσεις όπως οι ως άνω για την Υγεία…

Είναι γνωστό ότι επιδημιολογικά στοιχεία για τον επιπολασμό των νόσων στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση δεν διαθέταμε ποτέ. Ούτε ο σύγχρονος ιστορικός της Υγείας διαθέτει τέτοια στοιχεία…

Είναι γνωστό επίσης ότι, με την κατάρρευση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έγινε γνωστή η επιδημία της λοίμωξης HIV/AIDS, η οποία έπληττε σφόδρα κατά τα χρόνια του «σοσιαλισμού τύπου Δημήτρη Κουτσούμπα» ακόμη και μεγάλες πόλεις, όπως το Λένινγκραντ, ήτοι η Αγία Πετρούπολη.

Είναι γνωστό ακόμη ότι για την εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση πληροφορηθήκαμε αμέσως μετά το… πέρας της κατάρρευσης της «σοσιαλιστικής» αυτής αυτοκρατορίας!

Καλό θα ήταν για τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να τεκμηρίωνε – εάν αυτό είναι δυνατόν, βεβαίως – με στατιστικά ή άλλα στοιχεία τον ως άνω θαυμασμό του για το σύστημα Υγείας της Σοβιετικής Ένωσης, ιδιαιτέρως στον άγνωστο και ταλαιπωρημένο τομέα της πρόληψης, εάν θέλουμε κάποτε να ξεφύγουμε οριστικά από τους μύθους, είτε αυτοί έχουν δράκο είτε έχουν… Σοβιετική Ένωση!

Όσο για την αιτιακή σύνδεση μεταξύ «επιστημονικού (sic) κεντρικού σχεδιασμού» και «ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών σε φάρμακα και Υγεία», σύνδεση την οποία υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ας μην μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε. Να πούμε μόνο ότι εκείνο το οποίο συγχωρεί τις αυθαιρεσίες των διατυπώσεων και των κατατεθειμένων από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ σκέψεων για την Υγεία στη Βουλή δεν είναι τίποτε άλλο, τίποτε περισσότερο από την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, η ανάταξη του οποίου, όσο επείγουσα κι εάν προβάλλει, αργεί ακόμη πάρα πολύ…