Κυριάκος Μητσοτάκης: Βυθός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Ο Μητσοτάκης και ήξερε και συναινούσε. Ετσι ο σούπερ εκσυγχρονιστής πολιτικός εξέπεσε σε Σκούταρη – από την ταινία του «Τζένη-Τζένη»: “μια πλαστογραφιούλα έκανε το παιδί.

Κάπως έτσι αρχίζουν να τελειώνουν όλα.

Ενας απρόσεκτος, που είχε πιάσει το νόημα του ισχύοντος μοντέλου διακυβέρνησης, το οδηγεί σε κατάρρευση -μαζί με τον εμπνευστή του.

Ολοι περίμεναν ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν κάποιος από το κύκλωμα της ΕΥΠ. Τελικά ήταν ο Πάτσης. Και η πρώτη αντίδρασή του υπήρξε κλασσική: θα σας πάρω μαζί μου.

Ο περιθωριακός βουλευτής -που αντί να κάνει τον «εκπρόσωπο του έθνους» έβγαζε λεφτά με όποιον τρόπο του προσέφερε η γαλαντομία του «επιτελικού κράτους» στους ημέτερους και ιδίως τους μυημένους- έστειλε το γράμμα προσωπικά στον Μητσοτάκη: «Λέτε να μην ήξερε ποιον έκανε βουλευτή»;

Έβαλε μάλιστα και υστερόγραφο: αυτά τα είχαν στέλνει στον Πρωθυπουργό για να με συκοφαντήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μετάφραση: Ο Μητσοτάκης και ήξερε και συναινούσε.

Ετσι ο σούπερ εκσυγχρονιστής πολιτικός εξέπεσε σε Σκούταρη – από την ταινία του «Τζένη-Τζένη»: «μια πλαστογραφιούλα έκανε το παιδί ».

Στην αιχμή του σκανδάλου ο Πρωθυπουργός δεν είπε λέξη στο υπουργικό Συμβούλιο.

Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του έχουν αποσυντονιστεί : του έγραψαν μια παρλάτα για τον Κολωνό -του ετέρου κομματικού άνθους Μίχου- και τα σεξουαλικά εγκλήματα, που ….πολιτικοποιούν οι Συριζαίοι.

Τουλάχιστο η αντίδραση Πάτση, όταν τον κρέμασε στο τσιγκέλι ο Πολάκης, ήταν πιο «πολιτική»: μιλάς εσύ που πούλησες το όνομα τη Μακεδονίας μας και πήγες να μας βγάλεις από το Ευρώ;

Καθώς στο δημόσιο λόγο των πολιτικών τίποτε δεν υπάρχει, -ή λείπει- τυχαία, η παράλειψη Μητσοτάκη έχει …σασπένς: είναι η ουρά του σκανδάλου.

Τουλάχιστον τρεις υπουργοί του είναι απολογούμενοι.

Ο Πιερρακάκης , που ενέκρινε λεφτά των ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές από κάποιον που λέει ότι …δεν ήξερε το νόμο, – και δεν βρέθηκε κανένας χριστιανός να τον ενημερώσει.

Ο πελαγωμένος μικροβιολόγος Τσιάρας, από υπουργός Δικαιοσύνης θα χρειαστεί να εξηγήσει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, πώς και γιατί η σύζυγός του έκανε μπίζνες με τον Πάτση.

Και ο συνήθης Πέτσας που τον σύστησε.

Ισως αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο -και δεν είδε , δεν ξέρει, δεν άκουσε για τον Πάτση – είναι ότι η περίπτωσή του ανοίγει εκ νέου θέματα -που αποτάσσεται: πόθεν έσχες και εξωχώρειες εταιρίες

Λόγω Πάτση, όχι λόγω …Βαξεβάνη. Αυτό τον στέλνει στο βυθό.

Εκτός από τους φόβους που εκδήλωσε για προβοκάτσια από …Κοντολέων και Δημητριάδη με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, πρέπει να βρει ποιος “διέρρευσε στα ΜΜΕ, για λογαριασμό του, τα εξής με αφορμή τον Πάτση:

«Συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό, απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία για το “πόθεν έσχες”… άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται …. η υπόθεση ανέδειξε τις διάτρητες προβλέψεις του θεσμοθετημένου ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων».

Ωχ, μας πιάσανε….

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR