Κυριάκος Μητσοτάκης: Επί Κολωνώ…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Τώρα ο Πρωθυπουργός σιωπά επί Κολωνώ και το επιτελείο του δεν βρίσκει τίποτε να συμψηφίσει.

Η αποτρόπαια υπόθεση του Κολωνού δεν αφορά τη ΝΔ ως κόμμα- πέραν της αυτονόητης θέσης που οφείλουν να διατυπώνουν οι πολιτικές δυνάμεις- και δεν το κάνει.

Αφορά όμως ένα μέλος της και δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες στελεχών της- όπως ο Πατούλης –με τον φερόμενο ως βιαστή.

Αυτό δεν σημαίνει κάτι- μπορεί ο Μίχος να είχε το χούι το θρυλικού «Μητσάρα». Ούτε οι μαρτυρίες ότι και άλλοι από το κυβερνών κόμμα είχαν νταραβέρια μαζί του.

Σίγουρα, αυτά δεν ενοχοποιούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ωστόσο, πάει πολύ να την πέφτουν στον… ΣΥΡΙΖΑ ο πορτ παρόλ της ΝΔ, υπουργοί και βουλευτές. Δείχνει σαν «μύγιασμα».

Η σφοδρότητα των επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως δικαιούται και οφείλει, ζητάει εξηγήσεις για το ρυθμό διαλεύκανσης, δεν δικαιολογείται.

Μετά την υπόθεση Λιγνάδη πολλοί είναι καχύποπτοι. Η αναδρομή στη συμπεριφορά της Μενδώνη για τον «γνωστό σκηνοθέτη» που «τους εξαπάτησε», δημιουργεί προηγούμενο που νομιμοποιεί την αντιπολίτευση να παρεμβαίνει , για να μην έχουμε νέες «εξαπατήσεις».

Αλλωστε και στο ευρύτερο κυβερνητικό χώρο παίρνουν τα μέτρα τους για να ξορκίζουν κάθε σύνθεση με τον πρωταγωνιστή του απεχθούς σκανδάλου..

Η ΝΔ ως κόμμα, καθυστερεί να τον διαγράψει και αρχικά περιορίζεται στην αναστολή της ιδιότητας του μέλους της.

Ο Μπακογιάννης απομακρύνει τη σύζυγό του «κτήνους», το δημοσιογραφικό Συγκρότημα που στηρίζει την κυβέρνηση απολύει τον γιό του και ο Κουμουτσάκος τουιτάρει ανοησίες.

Ο αρμόδιος Θεοδωρικάκος, βεβαιώνει για την πλήρη διαλεύκανση και ο αναρμόδιος Γεωργιάδης βρίζει αγοραία τον Σπίρτζη και το κόμμα του.

Επειδή ζητάει – κακώς-ακριβως είχε ζητήσει – δυο φορές κακώς-ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου: τη «λίστα του Μίχου» στη δημοσιότητα.

Με όλα αυτά δεν νομιμοποιείται η αντιπολίτευση να είναι αυστηρή και επιφυλακτική για την εξέλιξη της υπόθεσης; Δεν έχει να κάνει κα με αγγελούδια…

Ιδίως όταν αν μιλάει ο άνθρωπος που οφείλει να δώσει τον τόνο για λογαριασμό της ΝΔ και της κυβέρνησης: ο Πρωθυπουργός!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μας πνίγει στις αναρτήσεις όταν θεωρεί ότι ενισχύουν το προφίλ του.

Στο κίνημα # metoo διεκδίκησε σχεδόν την πατρότητα.

Αντίθετα στο σκάνδαλο Λιγνάδη έβγαλε την ουρά του απέξω. «Ποια συγκάλυψη; Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες μετά την πρώτη καταγγελία». Ψευδές…

Ο εκπρόσωπος του επιχειρούσε τους πιο αγοραίους συμψηφισμούς που ακούστηκαν ποτέ:

«Εμείς δεν ζητήσαμε ευθύνες από τον Τσίπρα για το Χαϊκάλη, τον Κιμούλη και τον πρέσβη της Βενεζουέλας». Άπαιχτο…

Τώρα ο Πρωθυπουργός σιωπά επί Κολωνώ και το επιτελείο του δεν βρίσκει τίποτε να συμψηφίσει.

Ετσι όπως τα κατάφεραν ο πορτ παρόλ και οι υπουργοί του στη δημόσια διαχείριση της υπόθεσης, να τον φυλάει ο Θεός να μην προκύψει καμία αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR