Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυνισμός

Του Γ. Λακόπουλου
Προφανώς δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι – όχι αυτοί που «συναντάει και του λένε»

Πόσος ακόμη Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχει μέσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Με άλλα λόγια: πόσος κυνισμός υπάρχει στο σχεδιασμό ενός Πρωθυπουργού που υπόσχεται επί τρεις μήνες “αυξήσεις στον κατώτατο μισθό” και τελικά εννοεί 1,5 ευρώ την ημέρα, μικτά;

Μόλις 4,5% μεσοσταθμικά, με πληθωρισμό ήδη στο 9% και πασχαλινό τραπέζι ακριβότερο κατά 20%;

Αρκεί ένα πέρασμα από το σούπερ μάρκετ, το βενζινάδικο, το φούρνο, τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, για να προκύψει οδυνηρά ότι ο άνθρωπος παίζει με τον πόνο των άλλων – χρονιάρες μέρες.

Συνιστά σαδισμό να μιλάει για “ώρα των εργαζόμενων και πρώτα των χαμηλόμισθων”.

Με τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος: “ποτέ δεν οραματίστηκε μια οικονομία με συγκριτικό πλεονέκτημα τις χαμηλές απολαβές, αντίθετα, δεσμεύτηκε για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές”.

Απευθύνεται σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους- υποδηλώνοντας ότι μια χαρά θα είναι με αύξηση μόλις 50 ευρώ το μήνα και σύνολο 713 ευρώ:

Στις στρατιές των μετακλητών του, τους μανδαρίνους του γαλάζιου κράτους και τα “γκόλντεν μπόις” του ευρύτερου δημοσίου τομέα, μοιράζει χιλιάρικα σαν πλατανόφυλλα.

Το πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι η αποτυχία του και το δράμα που θα αφήσει φεύγοντας στην οικονομία και την κοινωνία.

Είναι ότι το διασκεδάζει . Υπήρχε κάτι σαρδόνιο στο ύφος του, όταν ανήγγειλε τις “αυξήσεις”.

Προφανώς δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι – όχι αυτοί που “συναντάει και του λένε”.

Δεν έχει πάει σε σούπερ μάρκετ, τα παιδιά του δεν ψάχνουν για δουλειά, δεν του περνάει από το μυαλό πως είναι να συντηρείς οικογένεια με τον “βασικό μισθό”.

Όπως δεν πέρασε ποτέ ούτε έξω από κρατικό νοσοκομείο, από δημόσιο σχολείο, από εργοστάσιο, από κακοφωτισμένο γραφείο και από χωράφι.

Είχε τουπέ γενναιόδωρου, αναγγέλλοντας το τίποτε ως αύξηση, γιατί δεν ξέρει σε ποιους “αποφάσισε να το δώσει”.

Δεν τους μίλησε ποτέ, δεν μπήκε στο σπίτι τους, δεν κάθισε στο τραπέζι τους, δεν άκουσε το πρόβλημά τους, δεν περίμενε στην ουρά μαζί τους, για να εξυπηρετηθεί.

Συναγελάζεται πρωτίστως με χυδαίους υποστηρικτές του κυνισμού του και κρατικοδίαιτους, αεριτζήδες και τυχοδιώκτες.

Τον άνθρωπο της καθημερινότητας, της δημιουργίας, του μόχθου, της αγωνίας για το αύριο δεν τον έχει δει ούτε από μακριά.

Γι αυτό δεν διστάζει να κομπάζει για “σημαντική μεταβολή στο βασικό μισθό”.

Παπαγαλίζει στο “ώτο -κιού” όσα υποκριτικά του γράφουν ακριβοπληρωμένοι φωστήρες της επικοινωνίας .

Την επόμενη φορά δεν θα βγει στην τηλεόραση για να ανακοινώσει με “γιαπίστικο” ντύσιμο- πουκάμισο και γραβάτα- τα ψίχουλα που θεωρεί ….15ο(!) μισθό.

Θα πετάει από το μπαλκόνι του στους “δικαιούχους” δίευρα- απολαμβάνοντας πώς θα ποδοπατάει ο ένας τον άλλον για να πάρουν ότι προλάβουν.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR