Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωλοτούμπα

Του Γ. Λακόπουλου

Τα βίντεο δεν τρώγονται. Έτσι αποκλείονται ως μενού στο «γεύμα εργασίας»  του Κυριάκου Μητσοτάκη με  τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.  Τον  επίσημο συνομιλητή του  Έλληνα Πρωθυπουργού από μια χώρα της οποίας το όνομα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Τζιτζικώστας -καλά για τον Σαμαρά οίκοθεν νοείται- δεν θα πρόφεραν ποτέ.

Αυτά τα βίντεο θα μπορούσε να τα προβάλλει στον ίδιο ξένο επισκέπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Να ξεσκάσουν και να θυμηθούν τι πέρασαν για να φτάσουν ως τη Συμφωνία  των Πρεσπών. 

Αν δεν το κάνουν, για λόγους  πολιτικής ορθότητας που επιβάλλουν οι  ιδιότητες τους, δεν έχει λόγο να μην το κάνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Να στείλει και ένα αντίγραφο στον Καμμένο που ισχυριζόταν -ατυχώς όχι μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και σε ξένους- τους Αμερικάνους ντε, σε ποιους άλλους; -ότι «θα γίνει και πραξικόπημα στα Σκόπια» έτσι και υπογραφεί η Συμφωνία.  Έχοντας ποντάρει στην εκλογική νίκη των αντιπάλων του Ζάεφ.

Τι δείχνουν αυτά τα βίντεο; Τον σύγχρονο «Μακεδονικό Αγώνα» 2017-19. Τους μακεδονομάχους με τις περικεφαλαίες και τον Βουκεφάλα, τις κραυγές  και το ανάθεμα στους προδότες που θα οδηγούνταν στην κρεμάλα.

Τις συγκεντρώσεις εθνικού μεγαλείου με το κακό ακροδεξιό συναπάντημα   επικεφαλής που μανατζάριζε ο Κασιδιάρης και κοσμούσαν οι βουλευτές της ΝΔ, υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά. Που θα έδινε και το αίμα του για τη «Μακεδονία μας», ως γνήσια μετεμψύχωση του Παύλου Μελά. Κάποιοι άφρονες οδήγησαν εκεί και τον Μίκη.

Πού βρίσκονταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν όλα αυτά αποτυπώνονται σε βίντεο; Στο κοντρόλ. Στο σκοτεινό κελάρι της μισαλλοδοξίας, του λαϊκισμού και της πολιτικής κερδοσκοπίας, να μετράει ψηφαλάκια, σαν γέρο-λαδάς της κάλπης.

Πούλησε μέχρι  και τον εαυτό του, αφού άλλαξε την προσωπική του θέση για το Μακεδονικό.  Όπως πούλησε και το τελευταίο ψήγμα σοβαρότητας,  σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας  έξαλλους  τους  Ευρωπαίους, όταν τους καταλόγισε ότι… αντάλλαξαν την μη μείωση των συντάξεων,  για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εν τέλει πούλησε και τον Σαμαρά στον οποίο είχε τάξει τη θέση στο Κολέγιο του Μπερλεμόντ.  Ευλόγως: μόλις ψέλλισε το όνομά του τον πήραν με τις πέτρες.

Δεν είχε άλλον στη ΝΔ με λογική τοποθέτηση στη συμφωνία και κατέληξε  ασθμαίνων στον Σχοινά , παρότι  του χρέωνε ως τότε πως …δεν εμποδίζει τον Γιούνκερ να στηρίζει τον Τσίπρα! Ήταν ο μόνος διαθέσιμος «Πρεσπαδόρος». Τι ζήσαμε, Θεέ μου..

 Εν τέλει ο Μητσοτάκης, ακολουθώντας ψηφοθηρικά την μισαλλοδοξία στο Μακεδονικό, έγινε πρωθυπουργός. Αλλά η πολιτική εκδικείται και συχνά η εκλογική επικράτηση ισούται με τιμωρία.

Μια δόση εισέπραξε κάνοντας το τραπέζι στον Ζάεφ για να βαθύνουν τη  συνεργασία της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία- θου, Κύριε. Τα βίντεο περασμένα ξεχασμένα. Το μενού ήταν η πιο θεαματική κωλοτούμπα. Για μια συνέπεια ζούμε…