Μάκης Βορίδης: Παρών

Toυ Γ. Λακόπουλου

Μετέχοντας, αυτός και ο Άδωνις, στην κούρσα για την ηγεσία, ανατινάζουν την άποψη του Κώστα Καραμανλή ότι «η ΝΔ δεν συνεργάζεται με τα άκρα». Δεν συνεργάζεται. Υποτάσσεται…

Νεότερα από το ΜΑΜ – Μέτωπο Ανασφάλειας Μητσοτάκη.

Κατά τον έγκυρο Γρηγόρη Τζοβάρα του «Πρώτου Θέματος», συζητείται νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα αυξάνει το «μπόνους» του πρώτου κόμματος.

Κάποιοι μειδιούν: τι έπαθε ο Κυριάκος και προσπαθεί να διασφαλίσει την αυτοδυναμία του… Τσίπρα;

Αλλά μην του το πείτε. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι δεν θα είναι πρώτος…

Η Ι.Χ. κοπτοραπτική του εκλογικού νόμου συνιστά ένα είδος αταβισμού στον χώρο της της Δεξιάς: παλιά, πρώτα έβγαζε την κυβερνητική πλειοψηφία της – δια νόμου – και μετά έκανε εκλογές.

Πχ. το «τριφασικό» του 1956, με το οποίο το δεύτερο κόμμα – η νεότευκτη ΕΡΕ του Καραμανλή – πήρε 165 έδρες και το πρώτο μόλις 132.

Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του.

Στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι ικανός να ψηφίσει ότι Πρωθυπουργός γίνεται όποιος ονομάζεται Κυριάκος και έχει πατέρα Μητσοτάκη.

Θα βρει διακόσιους βουλευτές για να ισχύσει αμέσως το κατασκεύασμά του; Όχι. Κι αν υπάρξουν επαναληπτικές κάλπες θα πέσει και θα τον πλακώσει.

Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Προς το παρόν γεννάει παρενέργειες: αυτή η συζήτηση σπέρνει ηττοπάθεια και φυτρώνουν δελφίνοι.

Ποιος Δένδιας και ποιοί Καραμανλικοί;

Στην κούρσα της διαδοχής θα πάρουν μέρος και όσοι στην ούγια της διαδρομής τους δεν έχουν τη ΝΔ, αλλά τον ΛΑΟΣ.

Επίτευγμα του Γιώργου Καρατζαφέρη: η σχολή του εκτός από υπουργούς της ΝΔ βγάζει και υποψηφίους για την ηγεσία της.

Ήδη ο αντιπρόεδρος Άδωνις επιστρέφει στην προ Novartis θυελλώδη δημόσια παρουσία του, ως δελφίνος: ο αυτοδημιούργητος μετά τον μεγαλωμένο με χρυσά κουτάλια.

Στο διπλανό κουλουάρ θα βρει έναν παλιό, άσπονδο, φίλο του, από τις παλιές καλές μέρες των σπουδών τους στα εκπαιδευτήρια Καρατζαφέρη: τον Μάκη Βορίδη.

Εισερχόμενος στο προσκήνιο ως αρμόδιος υπουργός για τον εκλογικό νόμο, ανανεώνει τις ηγετικές βλέψεις που είχε για τη μετά Σαμαρά εποχή.

Τότε ήταν νωρίς για να ξεχαστούν τα κλέη του.

-Το τσεκούρι, η διαγραφή από τον φοιτητικό σύλλογο της Νομικής με το στίγμα του «φασίστα», ο διορισμός από τον Παπαδόπουλο στη Νεολαία ΕΠΕΝ, οι κουμπαριές με τους Λεπέν και οι συναναστροφές με το ευρωπαϊκό φασισταριό της εποχής.

Ο αυτοπροσδιορισθείς ως «ακτιβιστής της Δεξιάς» ξεπλύθηκε αρκούντως στην κολυμβήθρα του Νεομητσοτακισμού;

Πάντως δηλώνει παρών – αδελφωμένος με πρώην σοσιαλιστές, κομμουνιστές κι άλλους «εχθρούς της πατρίδος».

Μετέχοντας, αυτός και ο Άδωνις, στην κούρσα για την ηγεσία, ανατινάζουν την άποψη του Κώστα Καραμανλή ότι «η ΝΔ δεν συνεργάζεται με τα άκρα».

Δεν συνεργάζεται. Υποτάσσεται…

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR