Μα τί είπε ο Αντώνης Λιάκος;

Του Τάκη Ψαρίδη

Μα τί είπε ο Αντώνης Λιάκος και πάλι τραβάνε τα μαλλιά τους;

Το «αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα», δεν σημαίνει φυσικά ότι επικροτώ και την πράξη του εμπρησμού.

Λέω απλώς ότι μέσα σε αυτήν την κόλαση, ίσως και εγώ δεν άντεχα και προκειμένου να αντισταθώ έκανα κάτι κακό. Αν δηλαδή πεινούσα πολύ και δεν άντεχα άλλο, ίσως και εγώ έκλεβα κάτι για να φάω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ την κλοπή, κλπ.

Ο Λιάκος δηλαδή καταγγέλλει τους υπεύθυνους της κάθε κόλασης που οδηγεί στην φωτιά. Άλλωστε κόλαση χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Καταγγέλλει τους υπεύθυνους που κατασκευάζουν το κακό για νάρθουν οι άλλοι να το πράξουν και οι ίδιοι να εμφανιστούν ως «αθώοι» τιμητές τραβώντας τα μαλλιά τους.

Οι πάντες καταλαβαίνουν ότι έτσι ερμηνεύονται τα λόγια του Λιάκου, εκτός βεβαίως απ’ τους υπεύθυνους, τα πληρωμένα μίντια και τους επαγγελματίες τιμητές, που βολεύονται να καταγγέλλουν τον καταγγέλλοντα, για να στηρίζουν τους εκάστοτε υπεύθυνους.-