Νάσος Ηλιόπουλος: Ένα παιδί από τα Πατήσια απέναντι σε έναν “πρίγκηπα”. Ποιος θα κερδίσει;

Tου Νίκου Γαλάτη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος που θυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα τον καθηγητή από το Casa de Papel μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αυτοσαρκάζεται στο βίντεο που ρωτάει “ποιος είναι ο Ηλιόπουλος”. Μπορεί να …κοιμίζει τους αντιπάλους του και να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, όπως πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας:

«Προχτές μίλαγα με έναν φίλο μου Αθηναίο, στην ηλικία μου, που δεν ασχολείται πολύ με την πολιτική, του λέω: “Τον Νάσο τον Ηλιόπουλου θα ψηφίσεις ε;”. Μου λέει: “Ποιον; Ποιος είν’ αυτός;”. Ανοίγω το κινητό μου, βγάζω τη φάτσα σου. Μου λέει: “Δεν τον ξέρω, αλλά κάτι μου θυμίζει, ρε συ αυτός μου θυμίζει τον καθηγητή από το Casa de Papel” (σ.σ. ισπανική σειρά που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία). Του λέω: “Και πού να δεις όταν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος”.

Πέμπτος σε κάποια δημοσκόπηση, αλλά με ποσοστά πολύ κοντά στο να είναι δεύτερος και να είναι ο αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη αν περάσει στο δεύτερο γύρο -δεδομένου του ότι όπως λέει “τώρα ξεκινάμε”.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο επίσης νέος άγνωστος Σακελλαρίδης πήρε στο πρώτο γύρο 20% έναντι του Γιώργου Καμίνη (21%)- που τον κέρδισε στον δεύτερο γύρο- με τη Νέα Δημοκρατία να κατεβαίνει με δυο υποψήφιους και τον Κασιδιάρη να παίρνει 16%.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά και πολλοί διακινούν το σενάριο να περάσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στον δεύτερο γύρο με τον Μπακογιάννη -πράγμα που θα αποτελέσει για τον δεύτερο θρίαμβο. Αν όμως -όπως είναι το πιο πιθανό- ο Νάσος Ηλιόπουλος περάσει στον δεύτερο γύρο -αφήνοντας πίσω του τον Παύλο Γερουλάνο οι δημοτικές εκλογές θα πάρουν χαρακτήρα ντέρμπι με πολιτικά και “ταξικά” χαρακτηριστικά.

Από τη μια ο γόνος μιας οικογένειας με αριστοκρατική αντίληψη κι από την άλλη “ένας από μας” -κατά το μοντέλο του Αλέξη Τσίπρα, όταν κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος και σάρωσε με 11%- εγγράφοντας υποθήκες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα παιδί από τα Πατήσια που ξέρει καλά την Αθήνα και έχει μάθει να δουλεύει απέναντι σε κάποιον που προωθούν τα ΜΜΕ με αυτονόητο κληρονομικό δικαίωμα “να μπει στην Αθήνα”-του.

Από τη μια ένα πολιτικό πρόγραμμα κι από την άλλη ένας σταρ της πολιτικής που πάει να πάρει τον Δήμο -όπως η …μαμά του. Ένας πρίγκηπας απέναντι σε έναν…βάτραχο. Μπορεί και το ανάποδο. Αν μη τι άλλο οι εκλογές για τον Δήμο Αθήνας έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν για δήμαρχο κι όχι για τον επόμενο πρόεδρο της …Νέας Δημοκρατίας κι όσοι διακινούν σενάρια -με δημοσκοπήσεις- ότι οι εκλογές είναι τελειωμένη υπόθεση μπορεί να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις.

Και τότε όταν ρωτούν “ποιος;” θα απαντάνε. Ο Νάσος Ηλιόπουλος. Άλλωστε ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του “ασήμαντου” τριαντάχρονου Αλέξη Τσίπρα έλεγε: “Πώς τον είπατε;” Mάλλον τώρα πια ξέρει καλά το όνομά του.