ΝΔ: Η υποκλοπή της ιδέας του Ν. Χριστοδουλάκη

Ο πρώτος που μίλησε για έναν επενδυτικό σχεδιασμό που θα φέρει στη χώρα επενδύσεις που θα πλησιάζουν τα εκατό δισ. ευρώ για να εδραιωθεί η ανάπτυξη και η πορεία προς την ευημερία ήταν ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Δεν είπε απλώς μια κουβέντα. Σε ομιλίες του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θεμελίωσε την ιδέα του με επιχειρήματα για τους τομείς προσέλκυσης αυτών των επενδύσεων.

Ο πρώην υπουργός -που θα συνεργάζεται εκ νέου με το  LSE για τα επόμενα δυο χρόνια- είχε την ευκαιρία να τεστάρει την δυνατότητα υλοποίησης του σχεδιασμού του στο μικρό διάστημα που ήταν υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Πικραμένου.

Πολλοί συμφώνησαν με αυτή την ιδέα και μεταξύ του ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος -που την προβάλλει επίσης στις δημόσιες τοποθετήσεις του, στηριζόμενος στη γνώση της ελληνικής οικονομίας που έχει ως πρώην τραπεζίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και άλλο: την ξεπατίκωσε. Την αντέγραψε και την προβάλλει χωρίς φυσικά καμία αναφορά στον Χριστοδουλάκη. Μίλησε για επενδύσεις 100 δισ. στα επόμενα… εφτά χρόνια.  Απλώς σαν σύνθημα. Ούτε τεκμηρίωση, ούτε σχέδιο.  Όπως κάνει άλλωστε σε όλα όσα υπόσχεται ως διακεκριμένος νεολαϊκιστής…