Ν. Παπανδρέου: υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Με ποιο κόμμα και ως τι;

Ο Νίκος Παπανδρέου, εγγονός, γιος και αδελφός πρωθυπουργών, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και εις ανώτερα. Αλλά το πρώτο που θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς είναι: με ποιο κόμμα; Και το δεύτερο: ως τι θα πολιτευτεί;

Προφανώς έχει κατά νου ότι σόι πάει το βασίλειο και το όνομά του αρκεί να του δώσει μια έδρα στο Στρασβούργο, τώρα που δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο. Μόνο που αν πραγματικά τον δούμε στο ψηφοδέλτιο της Φώφης για ευρωβουλευτή και τον  αδελφό του υποψήφιος βουλευτή- στο τζάμπα γιατί δεν χρειάζεται σταυρό- η «συμμαχία των γόνων» θα έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

Ο Γ. Παπανδρέου -τον οποίο τίμησε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα, τα διέλυσε και τα δυο. Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στο ΔΝΤ χωρίς  να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να έχει τέτοια εντολή και χωρίς να έχει καταλάβει ακόμη κανείς γιατί το έκανε και στη συνέχεια διέσπασε το ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά η Γεννηματά συμπράττει μαζί του και ψάχνει να του βρει εκλογική περιφέρεια γιατί δεν τον θέλουν πουθενά. Τώρα μαθαίνουμε ότι και ο έτερος Παπανδρέου θέλει μια έδρα.

Από τη ώρα που συνέπραξαν όλοι μαζί με τον Σημίτη για να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και εξαφανίσουν ότι θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου όλα μπορούν να τα κάνουν. Αλλά σ’ αυτό το μόρφωμα που ονομάζουν κόμμα δεν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος από το ΠΑΣΟΚ να πει στη κυρία: Ε, όχι και το Νίκο.  Όλοι θα καταλάβουν.

ΥΓ: Το διηγιόταν ο αείμνηστος Διαμαντής Πεπελάσης. Όταν ήταν διοικητής στην Εμπορική  Τράπεζα του τηλεφώνησε μια μέρα  ο Ανδρέας: «Αν ξαναπεράσει την πόρτα της τράπεζας ο Νικολάκης, θα σε απολύσω».