Οικογενειακοί λογαριασμοί: Η Ντόρα πρόεδρος της Βουλής

Μπορεί να σφάζονται στο Μητσοτακέικο, αλλά δεν παύουν να λειτουργούν και ως φαμίλια.  Έχουν τις διαφορές τους και τα επιμέρους συμφέροντά τους, αλλά η οικογένεια παραμένει οικογένεια. Έτσι ο αντι-νεποτισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατ’ εφαρμογήν του οποίου ανήγγειλε ότι οψέποτε γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός η Ντόρα δεν θα δει υπουργείο κράτησε λίγο.

Πρώτα δέχθηκε το αίτημά της να φέρει το γιο της υποψήφιο στην Αθήνα. Έστω για να τον τεμαχίσει, όπως άρχισε ήδη να διαφαίνεται, για όσους καταλαβαίνουν. Αλλά υπάρχει και χειρότερο. Η Ντορα, αν περάσει τη δοκιμασία της περιφερειακής υποψήφιου στα Χανιά- υπέρ της οποίας θυσιάστηκε ο Μαρκογιαννάκης-  έχει άλλα σχέδια.

Να γίνει επίτροπος; Όχι. Πρώτον γιατί τον επίτροπο μπορεί να τον έχει διορίσει ήδη ο Τσίπρας, αν εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον θα ήταν δύσκολο να εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο την αδελφή ενός πρωθυπουργού, αν ήταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Και αυτά η Ντόρα τα ξέρει.

Γι’ αυτό στο τραπέζι έχει πέσει μια άλλη ιδέα. Να γίνει πρόεδρος της Βουλής, αν ο αδελφός της καταφέρει να πάρει τη πρωθυπουργία -για την οποία η ίδια προετοιμάζονταν επί 20 χρόνια.

Καλή ιδέα. Ο αδελφός Πρωθυπουργός- και υπουργός Δικαιοσύνης γράφουν οι εφημερίδες του, να το προσέξουμε αυτό- η αδελφή πρόεδρος της Βουλής, ο ένας ανεψιός  δήμαρχος Αθηνας, ο άλλος γενικός κουμανταδόρος στο κόμμα. Οι άλλες αδελφές  και οι λοιποί συγγενείς κάπου θα βολευτούν.

Σαν πονηρίες δείχνουν αυτοί οι λογαριασμοί. Για να δούμε τι θα πει και ο ξενοδόχος.