Ο “Αστακός” (Τhe Lobster)- Το τρέϊλερ

 Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η ταινία “Ο Αστακός” του Γιώργου Λάνθιμου (The Lobster) βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου. Ο “Αστακός” αφορά μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – σε διάστημα 45 ημερών- να βρουν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Η ταινία έλαβε το Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Μια «παράξενη ιστορία, μια σάτιρα προς όλες τις κατευθύνσεις» έγραψε η Libération θυμίζοντας  ότι και ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φρεμό, που είχε και την ευθύνη για την επιλογή των ταινιών, αφού έδωσε την έγκρισή του, ομολόγησε ότι «είναι ένα από αυτά τα φιλμ όπου δεν καταλαβαίνουμε τα πάντα».

Σε κάθε περίπτωση «ο Αστακός αλά γκρεκ του Γιώργου Λάνθιμου προκάλεσε αναβρασμό” υποστήριξε η Le Figaro: “Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό κι όμως όλα δίνουν αυτήν την εντύπωση. Μέσα από την παράλογη και ψυχρή αισθητική της, την υπερρεαλιστική συνέπειά της, η ταινία αγγίζει την τελειότητα. Η ταινία, που γυρίστηκε στην Ιρλανδία, παρουσιάζει έναν κόσμο αλά Όργουελ, όπου όλα είναι ελεγχόμενα, συχνά μέχρι παραλογισμού, με σκηνές που να πεθαίνει κανείς στα γέλια».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος –Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου –Cast: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Ashley Jensen, Ariane Labed, Aγγελική Παπούλια, John C. Reilly, Léa Seydoux, Michael Smiley, Ben Whishaw.
ΑΣΤΑΚΟΣ

[su_youtube url=”https://youtu.be/2OKDIzrgbGo”]