Ο Κουρουπλής, η Μαρίκα, τα παιδιά της και τα …λεφτά!

Πρώτος έκανε το λάθος ο Παν. Κουρουμπλής.  Μιλώντας για το σωματείο Αλληλεγγύη το οποίο είχε δημιουργήσει η Μαρίκα Μητσοτάκη για την ανέγερση ειδικού θεραπευτικού κέντρου, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “πού πήγαν τα λεφτά  που  συγκεντρώθηκαν” .  Τι δουλειά έχει ο Κυριάκος;

Επιπλέον το είπε “Μαυρίκειο”. Έτσι  το έλεγαν πολλοί όσο ζούσε η  Μαρίκα Μητσοτάκη και ουδείς ψόγος. Αλλά  μετά το θάνατό της είναι απρέπεια.

Μετά ακολούθησαν ο Κυριάκος και η Ντόρα- ευλόγως, ως τέκνα της Μαρίκας Μητσοτάκη. Αλλά  αντί να στολίσουν τον Κουρουμπλή, θα μπορούσαν  είτε να διαχωρίσουν τη θέση τους από το εν λόγω σωματείο, είτε να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που έθεσε ο υπουργός του Τσίπρα.

Αν ξέρουν τι έγιναν τα λεφτά -που συγκέντρωσε αυτό το Σωματείο-να το πουν και να  τον αποστομώσουν. Αν δεν ξέρουν να το δηλώσουν και να αναζητηθούν αλλού οι απαντήσεις.

Με τον τρόπο τους μπορεί να νομίζουν ότι υπερασπίζονται τη μνήμη της μητέρα τους – σεβαστή ως πρόσωπο,  αλλά γνωστή ως παράγων του δημοσίου βίου. Αλλά στην ουσία αναδεικνύουν το θέμα: τι απέγιναν στα αλήθεια οι πόροι εκείνου του  σωματείου που βρέθηκε πολλές φορές στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης;

Ο Κουρουμπλής μπορεί να σφάζεται με την οικογένεια Μητσοτάκη, όσο θέλουν. Αλλά κάποιος να απαντήσει. Σεβαστή η μνήμη της συζύγου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αλλά εξίσου σεβαστή και η αλήθεια -σε τέτοια θέματα.