Ο Κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος, έχει τελειώσει πολιτικά

Του Στέφανου Τζουμάκα

Πρώτο ζήτημα είναι η Οικονομία: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός προγραμματισμός. Είναι γνωστό το «ποίημα» της ΝΔ που εξυπηρετεί τα δικά της οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα να ισχυρίζεται πώς το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι σωστά κοστολογημένο. Εμείς έχουμε να θέσουμε ότι η ΕΛΣΤΑΤ χτυπάει το κώδωνα του κινδύνου για την διανομή του πλούτου και το επαναλαμβάνουμε για να ξέρουν οι πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει:

Από τα 200 δις του πλούτου, οι έχοντες και κατέχοντες  δηλαδή το 25%, εισέπραξε τα 100 δις ενώ εμείς, το 75% του πληθυσμού της χώρας τα άλλα 90 δις και τα πιο φτωχότερα στρώματα τα άλλα 9δις αυτό δηλώνει παρακμή για ένα κράτος. Είναι πρωτοφανής η ανισότητα στη διανομή του πλούτου στη χώρα μας.

 Η Στρατηγική μας είναι πρώτα η Οικονομία και έπονται τα Δημόσια Οικονομικά που πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική κυβέρνηση και εμείς δεν έχουμε πολιτική κυβέρνηση σήμερα στη χώρα μας. Στην Ευρώπη επικρατεί ένα δεξιό στρατόπεδο που ισχυρίζεται ότι η οικονομία είναι ο πληθωρισμός, το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ενώ η Προοδευτική Πολιτική βάζει ως προτεραιότητα την πραγματική Οικονομία.

Βασικά Ερωτήματα για την οικονομία 1) Έχεις πολιτική για την πραγματική οικονομία; Φορολογείς; 2) Παράγεις; Αν τα έχεις αυτά είσαι σε σωστό δημοσιονομικό πλαίσιο. Χώρα που παράγει και κράτος που φορολογεί μπορεί να έχει βιώσιμη οικονομία.

Εν αντιθέσει, η Ελλάδα δεν παράγει παρά μόνο εισάγει, το μόνο που παράγει είναι 70%  υποβαθμισμένων υπηρεσιών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα εισαγωγών,  χάνει 30δις ετησίως του πλούτου της σε εισαγωγές. Αυτή είναι η οικονομία, όλα τα άλλα είναι απλοί λογαριασμοί για την ατζέντα του Σταϊκούρα.

Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική Ηγεσία διότι την χώρα δεν την κυβερνάει σήμερα ο Πρωθυπουργός αλλά ένα δίκτυο ειδικών συμφερόντων.

Το πολιτικό ζήτημα στη χώρα θα λυθεί με το να είναι πρώτο κόμμα με σαφές προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ- ροοδευτική Συμμαχία για να καθορίσει τις εξελίξεις.

Αν μετεκλογικά δεν υπάρξει προσέγγιση προγραμματική με άλλους πολιτικος χώρους τότε θα πάμε σε δεύτερες εκλογές και η αναμέτρηση θα αφορά στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποια πολιτική λύση θέλει να δώσει στη χώρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης  είναι απερχόμενος, έχει τελειώσει πολιτικά. Ο κόσμος ακόμα είναι αναποφάσιστος και επιφυλακτικός. Εμείς λέμε κρατάμε ψηφοδέλτιο Νίκης, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συμμετέχουμε στις εκλογές, δεν αφήνουμε τους άλλους να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα για εμάς.