Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να εμπαίζει τους νέους που ξενιτευτήκαν…

Στην πρόσφατη εμφάνισή του στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου ο  Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε  και στο κύμα φυγής των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Για να ισχυριστεί ότι … αναστρέφεται λόγω της πολιτικής του που διαμορφώνει “καλούς μισθούς”.

 Δεν επαναλήφθηκε το φιάσκο των Ιωαννίνων, με τη αναφορά του στον γιο εργοστασιάρχη που επέστρεψε για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά έκανε κάτι χειρότερο. Μίλησε για τον εαυτό του:

Κι εγώ έχω περάσει από αυτήν την απόφαση. Θυμάμαι το 1997 δούλευα στο εξωτερικό και κάποια στιγμή πήρα την απόφαση, με την κόρη μου τότε λίγων μηνών, να γυρίσω στην Ελλάδα. Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα είχα μια καλή δουλειά και ότι η χώρα πήγαινε, εν πάση περιπτώσει, σε μία κατεύθυνση που με έκανε να αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για τη συνολική της πορεία“.

Εντάξει τα έμμεσα εύσημα στον Σημίτη και τον “εκσυγχρονισμό” να τα καταλάβουμε. 

Αλλά να μιλάει για τον εαυτό του όταν και οι πέτρες ξέρουν ότι η δουλειά που βρήκε” ήταν η θέση με υψηλό μισθό που του εξασφάλισε ο πατέρας του  στην τράπεζα  που διοικούσε ο μακαρίτης Καρατζάς είναι εξωφρενικό.

Μα πώς μπορεί να τα λέει αυτά;