Ποιοι ψηφίζουν Κασσελάκη: Η ακτινογραφία μέσα από τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις της ΝΔ

Τον ψηφίζουν το 50% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ – Οι δεξαμενές απο νέους, γυναίκες και «απολιτίκ» ψηφοφόρους.

    

Τι βρίσκουν οι «γαλάζιες» σταθμίσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη και από πού δείχνει να παίρνει ψήφους μπροστά στην μάχη της ευρωκάλπης;

Η απάντηση έχει ενδιαφέρον καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρει πως το Μέγαρο Μαξίμου, στις κυλιόμενες μετρήσεις που διαβάζει, βρίσκει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει «αγκαζέ» το 16% με 17% και με ανοδική τάση. Οι «γαλάζιοι» επιτελικοί μάλιστα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θεωρούν πως έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση της δεύτερης θέσης υπέρ της Κουμουνδούρου. Και αυτό μιας και βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ πιο πίσω, με την Χαριλάου Τρικούπη να κινείται στην ζώνη του 12% με 13%.

Μελετώντας τα χαρακτηριστικά από τις κυλιόμενες μετρήσεις το «στρατόπεδο» του Μαξίμου, όπως λένε οι πληροφορίες, διαβάζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την δυναμική του ως προς τους ψηφοφόρους που τον έχουν επιλέξει, χάνοντας, ωστόσο, ένα κομμάτι τους που δηλώνουν τώρα ότι δεν ψηφίζουν τίποτα και ένα μικρότερο που δείχνει να οδηγείται και να επιλέγει μικρότερα κόμματα της Αριστεράς.

Το ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι οι νέες δεξαμενές που φαίνεται να αντλεί κόσμο στο δρόμο για τις ευρωεκλογές ο Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί δείχνει να προσθέτει στην Κουμουνδούρου, κερδίζοντας εκλογικό κοινό, από νέους, από γυναίκες, από αυτούς που δεν ψήφισαν στις περασμένες εθνικές κάλπες αλλά και από «μη πολιτικοποιημένους» που δείχνουν να προτιμούν την εικόνα και την επίδραση, μέσω των social media, του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκακιέρα. Ο κόσμος από αυτές τις δεξαμενές ψηφοφόρων δηλώνει μάλιστα πως την Κυριακή της ευρωκάλπης θα πάει να ψηφίσει. Το ερώτημα που μπαίνει εδώ, ωστόσο είναι αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη με το εκλογικό αυτό κοινό να προσέρχεται τελικά στις κάλπες.

Το «στοίχημα» του Κασσελάκη

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την κεντρική παρουσίαση της περασμένης Παρασκευής, το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την σφραγίδα του Στέφανου Κασσελάκη. Και αυτό από την στιγμή σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων εκλέχθηκαν από την βάση μέσα από την καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών και μόλις 5 πρόσωπα αποτέλεσαν επιλογές του προέδρου του κόμματος. Για την Κουμουνδούρου είναι σαφές πως το προφίλ των 42 προσώπων που αποτελούν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ταιριάζει, αν όχι εφαπτεί, με το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως το προσδιορίζει ο Κασσελάκης με σαφείς αναφορές στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Με άλλα λόγια, αποτελεί ένα «στοίχημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από τον τρόπο που επέλεξε να αναδειχθούν οι «εκλεκτοί» των ευρωεκλογών. Μέσα, δηλαδή, από τον πρωτόγνωρο τρόπο της προκριματικής διαδικασίας. Ένα «στοίχημα» που κέρδισε σε πρώτο χρόνο καθώς στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών ψήφισαν περισσότεροι από 63.000 ψηφοφόροι.

Το ευρωψηφοδέλτιο με το οποίο θα πέσει στην μάχη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε περίπτωση, δείχνει πλήρες, αν όχι πληρέστατο. Ένα ευρωψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν πρόσωπα διαφορετικών προελεύσεων, με χαμηλό όρο ηλικίας, με υποδειγματική «αριστεία», ο Κασσελάκης το χαρακτήρισε ως το «ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής αριστείας», άνθρωποι με περγαμηνές, με πολιτικό παρελθόν, αλλά και αναγνωρισιμότητα.

Ένα ακόμη «στοίχημα» ήταν η προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για τα πέντε πρόσωπα που θα ολοκλήρωναν την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πέντε επιλογές του ίδιου του προέδρου φαίνεται πως εξέπληξαν ευχάριστα όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση της παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Και αυτό από την στιγμή που ο Κασσελάκης επέλεξε πέντε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, θέλοντας να υποδηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο το που ρίχνει ο ίδιος το κέντρο βάρους της μάχης των ευρωεκλογών, ποιους επιλέγει και πως θα πορευθεί στον δρόμο για τις ευρωκάλπες.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR