Στις ευρωεκλογές κρίνεται ο Κασσελάκης: Τρίτη θέση είναι αποτυχία της νέας ηγεσίας λέει ο Γ. Τσίπρας!

Του Βασίλη Σκουρή

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρεί προς τα πάνω το όριο του 17-18% που έβαλε ο πρόεδρος του κόμματος. 

Σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά” το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Τσίπρας δεν δίστασε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να θέσει τον πήχη για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Αν και δεν θεώρησε καθόλου πιθανό να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, δήλωσε ευθαρσώς πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελεί “αποτυχία της νέας ηγεσίας”! Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί πως ο στόχος για ποσοστό 17-18% στις ευρωεκλογές θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκ των πλέον στενών συνεργατών του νέου προέδρου, υπήρξε τολμηρή, αλλά ταυτόχρονα αποτυπώνει και το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου: Τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, όπως και ένα ποσοστό παρόμοιο με αυτό που δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πυροδοτήσει εξελίξεις, που είναι πιθανόν να περιλαμβάνουν και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Σίγουρα, πάντως, θα περιλαμβάνουν την ανασύνθεση της ηγετικής ομάδας και πολλά άλλα.

Οι πληροφορίες, άλλωστε, επιμένουν πως και ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει την τάση Αχτσιόγλου να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι αν το κόμμα ηττηθεί στις ευρωεκλογές θα μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας!

Τυχόν τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, πάντως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως εάν το ΠΑΣΟΚ ξεκολλήσει από το χαμηλό ποσοστό του 13-16%, θα αποτελεί κάτι παραπάνω από “κώδωνα κινδύνου” για ένα “αντίστροφο 2012”, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να ηγείται της προοδευτικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ να κατακρημνίζεται, να διασπάται και να απειλείται μέχρις ότου αναλάβει η Φώφη Γεννηματά ακόμα και με η κοινοβουλευτική του ύπαρξη. 

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, επιχειρεί να αντιστρέψει την κατάσταση, ζητώντας από την τάση Αχτσιόγλου εφόσον αποχωρήσει να αποχωρήσει σύντομα, ώστε να σταματήσει η εσωστρέφεια. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, εφόσον αποχωρήσει η τάση Αχτσιόγλου είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί καν το Συνέδριο του Φεβρουαρίου. Ο Στ. Κασσελάκης, άλλωστε, φέρεται να εκτιμά πως με τη δεύτερη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει την πτωτική πορεία του κόμματος, κερδίζοντας νέους ψηφοφόρους όχι από το χώρο της αριστεράς, αλλά από “απολίτικη” νεολαία, ειδικά κοινά όπως η ΛΑΟΤΚΙ κοινότητα, ακόμα και από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της δεξιάς.

Αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μετά τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν η κατάσταση θα έχει καταστεί μη αναστρέψιμη!

ΥΓ: Στις ευρωεκλογές θα κριθεί ασφαλώς και το μέλλον του κόμματος εκείνων που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ…

AΠO TO ΙΕΝΕRGEIA.GR