Τα μυστήρια του Νίκου Κοτζιά

Εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ  με τις δάφνες της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και χολωμένος γιατί ο Τσίπρας δεν έπαιρνε  καθαρή θέση υπέρ του και εναντόν του Καμμένου στην διαρκή διαμάχη τους

Έκτοτε ο Νίκος Κοτζιάς παρακολουθεί τα πράγματα, κάνει και κάποιες παρεμβάσεις, ως επικεφαλής του « Πράττω» και έχει τη συνείδηση του ήσυχη.

Η πληροφορία ότι μπορεί να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ως … σύμβουλος του, σοκάρισε τους φίλους του πρωτίστως.

Με διαδρομή στην Αριστερά, παλιός μαρξιστής, με σπουδαία θεωρητική κατάρτιση, άνθρωπος με προοδευτική κουλτούρα και καθαρές θέσεις είναι αταίριαστος με την νέα κατάσταση στην Κουμουνδούρου.

Ότι δεν διέψευσε  την πληροφορία, δείχνει ότι το συζητάει και αυτό έκανε κάποιους να  δώσουν βαση στις διαδόσεις ότι στο παρελθόν είχε κάποια  σχέση με αμερικανικό «θινκ τανκ» από το οποίο πέρασε και ο Κασσελάκης.

Το θέμα είναι αν γνωρίζει ότι ως προεδρικός «σύμβουλος» θα είναι υπο τις οδηγίες της  Δούρου και του Καλπαδάκη, που θα αναλάβουν την εξωτερική πολιτική.

Αλλά και ότι το περιβάλλον του αρχηγού διαπραγματεύεται και την επιστροφή  του …Καμμένου!

Στο τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του ο Κοτζιάς θα ανακουφίσει πολύ κόσμο  – από τη γενιά του και νεότερους- αν διαψεύσει ότι έχει πρόθεση να ενταχθεί στο νέο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Λ.