Το ορεινό “φαν κλαμπ” του Αλέξη Τσίπρα

Την Πρωτοχρονιά ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ορεινό χωριό της Άρτας Θεοδώριανα, δίπλα στο δικό του το Αθαμάνιο. Ήταν εφοδιασμένος με μπότες, τζιν και τα απαραίτητα, αλλά δεν είχε …τσαρούχια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Κωστηλάτα»  Γιάννης Παπαγιάννης – που τον ξενάγησε- στα χιόνια αυτή τη φορά φρόντισε γι΄αυτό. Του έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ζευγάρι- αφού σε άλλη παλιότερη συνάντηση τον είχε προμηθεύσει μια γκλίτσα!

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων του 2015 όταν ο Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδωριανιτών «Κωστηλάτα» στο Μέγαρο Μαξίμου, για να πει τα παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε αυτή την επίσκεψη και ανταπέδωσε μια επίσκεψη- κάπως ιδιωτική- στην ταβέρνα του χωριού, όπου η Χαρούλα -η ιδιοκτήτρια- τον κέρασε τσίπουρο από κράνα και του έδωσε μάλιστα ένα παραδοσιακό ταγάρι, δώρο για την Μπέτυ.

Υπάρχει όμως και προϊστορία για την σχέση του Αλέξη Τσίπρα με το χωριό- από όταν πολλά χρόνια πριν -όπως μαθαίνουμε- ο τότε πρόεδρος του Τσίπρα αποκλείστηκε στα χιόνια!

Οι Θεοδωριανίτες που μάλλον είδαν για πρώτη φορά πρωθυπουργό στο χωριό τους και τον εξοπλίζουν με γκλίτσα, ταγάρι και τώρα τσαρούχια διαθέτουν το πιο φανατικό “φαν κλαμπ” του Αλέξη Τσίπρα. Υπεύθυνος γι΄αυτό είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου “Κωστηλάτα” Γιάννης Παπαγιάννης που παραδίδοντας του την γκλίτσα έκανε την πρόβλεψη πως θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα ….τριάντα χρόνια.

Τώρα στέλνοντας τα τσαρούχια έκανε την πρόβλεψη πως θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές.

(Φωτό(Πάνω: Ο Αλέξης Τσίπρας στον καταρράκτη Θεοδωριάνων- Κάτω: Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωστηλάτας παραδίδει την γκλίτσα στον πρωθυπουργό).