Φώφη Γεννηματά: Όταν αρχίσουν να σε τρολάρουν …

Του Γ. Λακόπουλου

Η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. To αξίωμα απαιτεί υψηλό βιογραφικό: ευρυμάθεια, κύρος, διεθνή κυκλοφορία, πολιτική εμπειρία. Μια εκ των κληρονόμων της σημερινής πολιτικής σκηνής εμφανίζεται ως υποψήφια. Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;

Μάλλον να εκδηλώσει συμπάθεια. Γιατί όλο αυτό δεν είναι παρά τρολάρισμα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ξεκίνησε, αλλά μέσα σε λίγα 24ωρα διαδόθηκε και άρχισε το πάρτι.

Στην πρόκληση δεν αντιστάθηκε ούτε ο αθεόφοβος Κώστας Σκανδαλίδης: Όταν ρωτήθηκε αν η Φώφη μπορεί να καταγραφεί τους υποψηφίους αρχηγούς του κράτους είπε σαρδόνια: «Θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Τι να πει κι η έτερη υποψήφια, η Διαμαντοπούλου, που όσο νάναι βγήκε και λίγο παραέξω. Επιπλέον νομίζει ότι θα ήταν μια καλή επένδυση για τη χώρα- άποψη που έχει και ο Βενιζέλος για τον εαυτό του επίσης. Αλλά «δεν την αφορά αυτή η συζήτηση». Οι δημοσιογράφοι τα βγάζουν από τη κοιλιά τους.

Ένα πάση περιπτώσει η Δίαμαντοπουλου κρίθηκε, απορρίφθηκε -από τους ψηφοφόρους και τον… Μητσοτάκη- και ιδιωτεύει. Η Φώφη είναι στην πολιτική. Να γίνει πρόεδρος ή να μην γίνει; Ένα συναρπαστικό κουίζ.

Το κακό με όσους δηλώνουν το ενδιαφέρον τους- και ας λένε ότι δεν έχουν ιδέα – είναι ότι δεν λαμβάνουν υπόψη το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να μην ψάχνει για υποψήφιο.

Στοιχειώδης πολιτική ανάλυση οδηγεί σε ανανέωση της θητείας του Προκόπου Παυλόπουλου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι κοροΐδο να βάλει τον εαυτό του και το κόμμα του σε περιπέτειες. Και πολύ περισσότερο να ξεπλύνει κανέναν.Ή να βρει απασχόληση σε άεργους της πολιτικής.

Όπως πάνε τα πράγματα μάλλον πρέπει να επισπεύσει τις ανακοινώσεις του. Προτού εξευτελιστεί κόσμος και ντουνιάς και πρωτίστως το αξίωμα. Όταν η δημόσια συζήτηση φτάνει στην υποψηφιότητα της Γεννηματά για το ρόλο του ρυθμιστή του πολιτεύματος αρχίζει η πλάκα.

Η συγκεκριμένη κληρονόμος μέχρι τώρα τα έχει κάνει όλα λάθος για να καταλήξει με ένα κόμμα θυγατρική του Νεομητσοτακισμού. Ήδη στο υπό διάλυση Κινάλ, όλοι περιμένουν να συμβεί κάτι που δεν την συμπεριλαμβάνει.

Άλλοτε τραβάει από εδώ και άλλος από εκεί. Βουλευτές κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης την περιμένει στη γωνία.

Οι γνωστοί σοσιαλιστές Νίκος Παπανδρέου και Παύλος Γερουλάνος θέλουν ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ για να το διεκδικήσουν. Ο Μαλέλης κάνει την πλάκα του με την ίδρυση… συνιστώσας.

Ο Γ. Παπανδρέου κατοχυρώνει τη αυτονομία του. Ο Λαλιώτης για πρώτη φορά δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτε. Και στην Ευρώπη οι Σοσιαλιστές περιμένουν ένα νεύμα το Τσίπρα για να τη στείλουν στον πάγκο.

Η Φώφη Γεννηματά δεν τα κατάφερε. Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική. Τώρα πρέπει να βρει το θάρρος να αποχωρήσει. Αλλιώς το επόμενο αξίωμα για το οποίο θα ακούσουμε ότι προτείνεται θα είναι για Αρχιεπίσκοπος.