Ώρα να ανακοινώσει ο Τσίπρας ότι θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής

Δεν είναι απλώς χτύπημα κατά της ΝΔ και της ασυδοσίας Πατούλη, αλλά υποχρεώνει και το ΠΑΣΟΚ να λάβει στα σοβαρά υπόψη τη δημοκρατική συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση.

Ίσως μια από τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ήταν ότι δεν είχε ανακοινώσει χαρακτηριστικούς υποψήφιους που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Σε κάποιες περιφέρειες υπήρχαν παιχνίδια τοπικών βουλευτών που έκαναν δύσκολη την απόφαση και έμεινε για μετά τις εκλογές.

Αυτό το «μετά» αποδείχθηκε διαφορετικό από το τι περίμεναν στην Κουμουνδούρου. Το θέμα τίθεται εκ νέου εν όψει της 25ης Ιουνίου, ειδικά σε κάποιες περιφέρειες που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ανακοινώσεις.

Στην κορυφή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει άνιση εκλογική μάχη, καθώς η ΝΔ επαναλαμβάνει τη στήριξή της στον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη – που οργιάζει αυτή την περίοδο στη ρουσφετολογία.

Καθώς το ψηφοδέλτιο του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» -που κλείνει εφέτος είκοσι χρόνια- είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, με δυνάμεις από όλο το φάσμα Κεντροαριστεράς – Αριστεράς – Κέντρου, θα είναι κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας η ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει αυτό το ψηφοδέλτιο.

Δεν είναι απλώς χτύπημα κατά της ΝΔ και της ασυδοσίας Πατούλη, αλλά υποχρεώνει και το ΠΑΣΟΚ να λάβει στα σοβαρά υπόψη τη δημοκρατική συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Σγουρός είπε πάρει στον πρώτο γύρο 17%, -μόλις δυο μονάδες κάτω από την επίσημη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου- και είναι αποφασισμένος να δώσει εκ νέου τη μάχη

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR