Γ. Παπανδρέου και Λοβέρδος ετοιμάζονται να …διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Η αλληλουχία των δημοσκοπήσεων – με όση αξιοπιστία έχουν- που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, να φλερτάρει με ποσοστό, κάτω από το- πραγματικό- 8% που του άφησε η Φώφη Γεννηματά, πυροδοτεί εσωκομματικές διεργασίες.

Είτε ο ίδιος θα αποχωρήσει, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί αν δεν πάρει «ισχυρό διψήφιο», είτε θα του δείξουν την έξοδο, δυο από τους πρώην ανταγωνιστές του ετοιμάζονται.

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος πιστεύουν ότι σύντομα θα τους δοθεί ευκαιρία να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους, όπως ισχυρίζονται πρόσωπα που σχετίζονται μαζί τους.

Από την πλευρά του ο Ανδρουλάκης δείχνει να βρίσκεται στο δικό του κόσμο και επαναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες:

«Εμπιστευτείτε με, η νοοτροπία και η κουλτούρα μου είναι μακριά από το πελατειακό κράτος…. Έφτασα να γίνω Ευρωβουλευτής, Γραμματέας της παράταξης μας και Πρόεδρος και δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς για ειδική μεταχείριση από την εγχώρια ολιγαρχία , ή για πελατειακές πρακτικές».

Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ όμως δεν συμφωνούν: είναι τυπικό δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, και ως ευρωβουλευτής ή γραμματέας δεν έχει να επιδείξει δάφνες

Τι μπορεί να κάνει ως πρόεδρος το λέει ένας ειδικός. Ο Βολφάνγκο Πικολί,- εκτιμητής πολιτικού κινδύνου, που συμμετείχε στο Φόρουμ των Δελφών- εξήγησε στο «Βήμα » γιατί οι δημοσκοπικές αγελάδες στη Χαρ. Τρικούπη είναι ισχνές.

-« Πρώτον, δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς αντιπροσωπεύσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ… Δεύτερον, το κόμμα είναι διαιρεμένο, υπάρχουν δύο με τρεις ομάδες στο κόμμα. Τρίτον, υπάρχει ακόμη ένα ερωτηματικό όσον αφορά το πόσο καλός μπορεί να είναι ο Ανδρουλάκης στην εκλογική εκστρατεία ως ηγέτης, στην ικανότητά του να συνδεθεί με το κοινό»

Αυτά βλέπουν οι δυο πολιτικοί που νίκησε το 2021 και βρίσκουν καλή ιδέα να ξαναδοκιμάσουν- με ή χωρίς τον ίδιο απέναντί τους.

Γ.Λ.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR